Bergen op Zicht

Bergs Krabbenfestival

Bergs Bierfestival

Er was weer volop te doen in het Bergse centrum. Zo kon het grote publiek zien hoe verenigingen, groepen en instellingen hun werk doen, en zelfs nieuwe leden of vrijwilligers konden werven met het evenement Bergen op Zicht. Ruim 80 deelnemers promoten zich met uitleg en workshops door de gezellige straten.

Gezellig kon men wel zeggen want overal klonk muziek door de bandjes die op het 14e Bergs Krabbenfestival hun acte de présence gaven. Op de podia bij taverne Thalia, Beurplein en Grote Markt werd dan ook hun uiterste best gedaan en geshowd om de jury te overtuigen de meeste punten binnen te kunnen halen. De Knorhanen uit Den Helder gingen met de wisseltrofee en een geldprijs van €200,- aan de haal dat geschonken werd door café de Stadhouder. Ook de Bergse Leutbrigade heeft zich in de prijzen gespeeld en mochten de John Rampart bokaal in ontvangst nemen. Een Voor uit met de geit bokaal was er te winnen als aanmoedigingsprijs voor een band dat goed aan de weg timmert.   

Wie van een biertje kan genieten kon zich laven op het Bergs Bierfestival dat alweer voor de 22e keer werd georganiseerd. In de Potterstraat voor het Provoosthuis werden de kramen opgeslagen van de kleine brouwerijen die hun speciaal biertjes aan de man brachten. Bij een lekker biertje hoort ook een hapje. Een voor het 2e jaar zogeheten foodpairing sessie daar een combinatie van kleine gerechten de tong zullen strelen.

 

Kijk naar de foto’s voor een impressie van deze dag.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers