35 jaar op de teller, maar dit doet niet af aan de ruwheid en brutaliteit waar Claw Boys Claw al sinds hun oprichting in 1983 bekend om staat.

Met een vers nieuw album, ‘It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part I’, komt de band rond zanger Peter te Bos op vrijdag 6 april naar Bergen op Zoom.

In het begin van hun carrière werd Claw Boys Claw voornamelijk bekend in de undergroundscene, maar vanaf 1986 volgde een grotere doorbraak met onder andere een optreden op Pinkpop. Tevens stonden ze onder alias The Hipcats in het voorprogramma van Nick Cave & The Bad Seeds en een jaar later deden ze het fameuze festival Roskilde in Denemarken aan. In de jaren 90 volgde Top 40 hit ‘Rosie’. Toen zanger Peter te Bos besloot zijn carrière als grafisch ontwerper (het logo van platenzaak De Waterput is door hem ontworpen) weer op te pakken werd het stil rond de band. 

Na 7 jaar van afwezigheid in het Nederlandse clubcircuit startte de band in 2007 weer met optreden. Sindsdien volgden het album ‘Pajama Day’, ‘Hammer’ en het recent verschenen ‘It's Not Me, The Horse Is Not Me - Part 1’, waarmee het totaal op 12 albums komt. Het laatste album wordt alom geprezen vanwege de vertrouwde sound van Claw Boys Claw. Met sterke composities en sterke zang laat de band duidelijk horen dat zij nog steeds een belangrijke speler zijn in de Nederlandse rock. 

Claw Boys Claw is vrijdag 6 april live te zien in Gebouw-T. In het voorprogramma staat de band Treehook, deelnemer van T-Strijd, de bandwedstrijd van Gebouw-T. Tickets voor het optreden zijn onder andere te verkrijgen via www.gebouw-t.nl.