Vanaf zaterdag 3 maart is er een expositie van werken van de Bergse kunstenaar Gido Hommes te bewonderen.

Men kan heel de maand maart op vrij- en zaterdagen van 12:00 tot 17:00 uur en op koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur daar nog terecht. Wij van BoZinBeeld zijn er ook een kijkje gaan nemen.

Gido is een geboren en getogen Bergenaar die al heel zijn leven het de kunst in de vingers heeft. Het maakt Gido helemaal niets uit of hij met brons aan het werk is of met schilderijen van olieverf en aquarel, hij maakt alles met liefde. Caligrafie is wel iets bijzonders vertelde hij  mij omdat dit vanaf vroeger al zijn aandacht trok. Ze gebruikten dit al op de oud perkamentpapier. 

Kunstenaars zijn bij Gido allemaal gelijk, bijzonder vindt hij wel de werken van de Japanse kunstenaar Yuichi Hirako en Francis Bacon. Wat musea betreffende heeft Gido ook geen voorkeur “het is maar welke expositie ze tentoonstellen”. Het atelier van Gido heeft hij op de Bommesee  een volkstuinencomplex aan de Glenn Millerstraat. 

Met de laatste vraag of Gido nog wat bijzonders heeft te melden zei hij, “wat ik met mijn handen in beeld breng kan Albert Hagenaars prachtig verwoorden”. Gido attendeerde mij op de toespraak van de opening door Albert Hagenaars een dichter schrijver uit Bergen op Zoom.

Link tekst toespraak expositie Gido Hommes: https://arsis-boz.nl/tekst-uitgesproken-door-albert-hagenaars-bij-de-opening-van-de-expositie-van-gido-hommes-03-2018/ 

Foto's & Tekst: Bastin van Elzakkers