Het Bravis ziekenhuis neemt als eerste niet-universitair ziekenhuis, samen met Innovitapark, deel aan Dutch Hacking Health.
Dit landelijke evenement in de vorm van een zorghackathon wordt voor de derde keer gehouden. Dit jaar in het weekend van 20 tot en met 22 april.
Neem een goed idee, een probleem of een innovatieve oplossing en gooi dat een weekend lang in een creatieve snelkookpan. Zet teams aan het werk die zijn samengesteld vanuit verschillende disciplines en vindt samen innovatieve oplossingen voor gezondheid en zorg. Dat is in het kort een zorghackathon (een samenvoeging van hacken en marathon). Dit samenbrengen van technologie, design, ondernemerschap, gezondheid(zorg) en patiënten zorgt voor verrassende inzichten en soms voor een vliegende start voor zorginnovaties.
Kansen
Tijdens Dutch Hacking Health worden vooral in de universitaire ziekenhuizen in ons land zorghackathons gehouden. Het Bravis ziekenhuis doet als eerste niet-universitair ziekenhuis mee en organiseert een hackathon samen met Innovitapark in Roosendaal. Patiënten, eigen medewerkers, creatievelingen, programmeurs en ondernemers zijn welkom om deel te nemen.
De zorghackaton biedt kansen om een idee te presenteren en een team te vormen om dit verder uit te werken. Een deelnemer kan ook zonder eigen presentatie meedoen en aansluiten bij een team. Aan het einde van het weekend presenteren de teams de resultaten en worden winnaars bekendgemaakt.
Voorop lopen
Gezamenlijk hebben René Verhoeven, directeur van Innovitapark, dermatoloog dr. Milan Tjoe en Erwin Jansen, hoofd Informatie en Automatisering van het Bravis ziekenhuis het eerste initiatief genomen. “We laten graag zien dat ook een algemeen ziekenhuis in staat is om voorop te lopen met vernieuwende ideeën voor de zorg. Voor onze eigen zorghackathon hopen we dat verschillende ideeën en problemen worden gehackt. Dit kunnen heel praktische problemen zijn of juist meer procedurele problemen, maar ook technische/ICT oplossingen zijn denkbaar.”
Het Hacking Health West-Brabant team nodigt belangstellenden uit om deel te nemen. Bedrijven die mensen willen leveren om mee te doen of willen sponsoren zijn ook zeer welkom.
Meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden staan op de pagina West-Brabant van de website van Dutch Hacking Health, www.dutchhackinghealth.nl.