Een druk programma: zo kun je aanstaande zaterdag 7 oktober wel noemen.

 

Vanaf 12:00 uur kan het publiek al terecht in Den Enghel aan de Grote Markt 19 te Bergen op Zoom. En de initiatiefnemers verwachten dan ook een breed publiek. ‘We hebben hele enthousiaste deelnemers kunnen strikken voor dit moment. Deelnemers die uit het hele palet van cultuuruitingen komt. Ze staan dan ook te trappelen om zich aan dat grote publiek te laten zien.’ Aldus Sonn Franken.

 

Het wordt dus tijd om eens een aantal van die deelnemers aan jullie voor te stellen:

 

Frans August Brocatus

Frans is geboren in het Belgische Gooreind in 1957, maar woont momenteel in Chaam. Deze dichter / schrijver heeft inmiddels 7 gedichtenbundels op zijn naam staan. Daar bleef het echter niet bij, want in 2014 debuteerde hij als romanschrijver met de titel “Luna”. Het werd lovend door publiek en critici ontvangen.

 

Zijn poëzie werd o.a. bekroond met de driejaarlijkse Rinke Tolmanpoëzieprijs (1993) en de eenmalige Antoon van Dyckprijs (2000). Voor vijf “poosplaatsen” schreef hij dichtregels. Hij gaf verschillende poëziecursussen in Antwerpen en Breda. Hij werkt momenteel aan nieuwe gedichten en een tweede roman.

 

Zijn oeuvre tot dusver:

 

- Niet tevergeefs – 1991 – Dilbeekse Cahiers, Dilbeek – gedichten

- Bittere rijst – 1996 – WEL, Bergen op Zoom – gedichten

- Ruiters in regenblauw – 1998 – WEL, Bergen op Zoom – gedichten

- Kroonvuur – 2002 – WEL, Bergen op Zoom – gedichten

- Rozenoog, zeekelk – 2006 – WEL, Bergen op Zoom – gedichten

- Het brood, de roos, de monnik – 2009 – WEL, Bergen op Zoom – gedichten

- Navigamare – 2010/2012 – DEMER, Leusden – gedichten

- Luna – 2014 – XANTEN, Utrecht – proza (roman)

- Liber Amicorum – 2017 – DEMER, Leusden – gedichten door collega-dichters tgv de 60e verjaardag op 25/09/2017 van Frans A.Brocatus

 

Meer info is te vinden op www.fransbrocatus.nl 

Aloysius Keller

Deze in Bogor op Jave geboren heer (1948) is momenteel woonachtig in Den Haag. 

Aloysius Keller geeft lezingen en workshops over therapeutisch schrijven, een onderwerp dat in zijn roman uitgebreid ter sprake komt. Centraal staat het doel om emoties door middel van taal tot uitdrukking te brengen. Door te schrijven gaat men ontdekken wie men is. Daarvoor worden de taal van onze gedachten, de associaties die we maken en de betekenissen die we in het dagelijks leven aan onze overwegingen geven, nader onderzocht.

Aloysius Keller  maakt gebruikt van kennis en technieken die hij opdeed tijdens de jarenlange therapie die hij onderging voor posttraumatische stressstoornis. Sleutelwoorden in zijn benadering zijn: psychologisch, filosofisch, cultuurhistorisch en literair.

 

Zijn oeuvre tot dusver:

 

- Symfonie der dagelijkse dingen – 2016 – Godijn Publishing te Hoorn

- Symphony of everyday things – 2017 – Godijn Publishing te Hoorn

 

Meer informatie is te vinden op zijn facebookpagina

Harrij Stekel van der Burg

Hij noemt zichzelf fotograaf, maar de kenners noemen hem gewoonweg kunstenaar. Als jong kulleke ging hij al met een kodak boxje aan de slag en sindsdien heeft het virus hem gegrepen. Met name zijn rock/popfotografie steekt met kop en schouders boven het werk van veel anderen uit. Een “Harrij-Stekel” herken je onmiddellijk omdat zijn beelden je direct meezuigen in de beleving van het moment. Dat hij daarbij liefhebber pur sang is mag dan wel een groot voordeel genoemd worden. Vaak is hij in opdracht van het muziekblad OOR op pad, maar zijn werk wordt ook door veel anderen inmiddels omarmd.

‘Het mooie van popfotografie is het vechten met licht. Dat kan zijn kunstlicht of daglicht, of gewoonweg het ontbreken daarvan!’ Aldus Harrij

 

Zijn oeuvre tot dusver:

 

- Publicaties bij:

o www.oor.nl

o www.3voor12.nl/zeeland

o www.gebouw-t.nl

o www.revu.nl

o www.waterput.nl 

- Tentoonstellingen:

o Sanquin Bergen op Zoom

o Sanquin Vlissingen

o Sanquin Goes

o Sanquin Roosendaal

o Sanquin Breda

o Bibliotheek Bergen op Zoom

o Diversen middenstand Bergen op Zoom

 

Meer informatie is te vinden op www.harrij-stekel.nl  

Jill van Eekeren

Jill is een jongedame van amper 16 jaren oud. Al vroeg aan de slag met het potlood stapte ze sinds een jaar of drie geleden over op het penseel. Ze ging bij de Bergse kunstschilder Mart Franken in de leer en ontwikkelde zich al snel tot een pareltje. Jill is een stille dame, eigenlijk nog een meisje, maar diep in haar huist de geest van een oude meester. Je kan haar zomaar betrappen in het Rijksmuseum waar ze urenlang slechts één schilderij van een Nederlandse meester bestudeert. Dat is onmiddellijk te zien hoe Jill met licht, karaktertrekken en vloeiende bewegingen omgaat. Haar werk is meer dan volwassen te noemen, je kunt aan alles zien dat dit een natuurtalent is die een mooie toekomst voor haar heeft. Daar zal straks een kunstacademie veel plezier aan gaan hebben. Wij als publiek gaan dat al op zaterdag 7 oktober beleven als Jill enkele van haar werken exposeert.

 

 

Haar oeuvre tot dusver:

 

- Portrettekenen – Bergse Krabbenfoor 2015

- Exposeren + demonstratie schilderen – Bergse Krabbenfoor 2016

- Exposeren + deelname project – Educatie project “Voorbij ijdelheid” 

 

Meer informatie is te vinden op haar facebook pagina