Gedurende de maand mei zal het talent in het middelpunt staan in de vrijmetselaarsloge L‘Inséparable, Engelsestraat 30 te Bergen op Zoom.

Drie zondagmiddagen is het gebouw vanaf 14.00 uur geopend om iedereen de gelegenheid te geven talent in de breedste zin te komen bekijken en beluisteren. De gedachte hierachter is om aan broeders, familieleden en alle andere belangstellenden een kijkje te geven in wat broeders, familieleden of kennissen bezig houdt. Wat hun hobby of passie is. In ieder van ons schuilt ‘talent’.  

Op zondag 1 mei staat de muziek centraal: Er zal onder andere gespeeld worden door Ruben van Rompaey. Deze internationale virtuoos en docent is met zijn scholen, gespecialiseerd in Oosterse muziek, een van de meest toonaangevende musici op zijn gebied.

Zondag 15 mei staat de kleinkunst centraal.

Muziek, gedichten, zang, cabaret en nog meer.

Zondag 29 mei, de krea-zondag, staat in het teken van de beeldende kunst.

U kunt vanaf 14.00 uur kunstenaars aan het werk zien met hun projecten en daarnaast diverse kunstwerken bewonderen.

Gedurende deze drie zondagen is er van 14.00 tot 16.30 uur een permanente expositie van kunstwerken van bekende en onbekende kunstenaars. Keramiek van Anton van de Water en Ben van Trirum. Tiffany van Marianne Leenards en Lia Konings, edelsmeedwerk van Marie-José Schreurs, Marie-Anne Dekker en Hans Voet. Hans Dekker exposeert zijn houtbewerkingen en er zijn schilderijen te bewonderen van Vera Meyvisch, Marijke Boets, Els Snepvangers, Vincent van Eeden, Georges De Meerschman en Carla Stout. De werken zijn afwisselend spiritueel, wereldlijk en maçonniek.

Het logegebouw, in de Art-Décostijl (Amsterdamse School) is dan ook geheel te bezichtigen.

In het museum, de oude kluis van de Amsterdamse Bank die in dit pand gehuisvest is geweest, is een kleine tentoonstelling van voorwerpen en andere zaken rond vrijmetselarij.

De toegang is uiteraard gratis.