Nadat de Giants zaterdag hadden verloren in Den Bosch en dinsdag hadden gewonnen in Bergen was afgelopen donderdag de allesbeslissende wedstrijd in Den Bosch.

De Giants waren ernstig gehandicapt doo0r blessures van Koenis, van den Emden en ook de gebroeders Tiedeman, die niet helemaal fit waren..

Maar helaas: de Eiffeltowers walsten van het begin af aan over de Giants heen. Die kwamen nooit in de wedstrijd. De driepunters van Rogier Jansen, Kees Akerboom en Frank Turner vlogen allemaal in het netje. Na het eerste kwart stond het al 24-19.

Eiffeltowers oogden veel sterker en frisser en bouwden de voorsprong uit naar 47-34 bij de rust. In het derde kwart deden de WCAA Giants er nog alles aan, maar de laatste krachten vloeiden ook weg. Na 72-49 in het derde kwart, kwam de eindstand van 99-76 als een bevrijding. De Bergse reuzen hadden zich leeg gestreden en namen het applaus van de meegereisde Zesde Man dankbaar in ontvangst    Het seizoen is ten einde. Eiffeltowers gaat door naar de halve finale tegen Gasterra uit Groningen. De spelers van de Giants gaan naar huis in Holland of Amerika. Sommige spelers zien we volgend jaar terug, andere niet.

Leon Williams

Leon Williams, het jeugdige talent van de World Class Aviation Academy, is nog steeds in de race om de titel van de meest populaire eredivisiespeler in de Dutch Basketball League. De populaire website i-basketball heeft daarvoor een aantal weken geleden een poll opgezet.

Bezoekers konden aanvankelijk de meest populaire spelers van de clubs kiezen. Daarna werden de spelers met de meeste stemmen in een nieuwe poll gestopt. Leon Williams hoorde bij de vijf toppers.

Momenteel kan op http://www.ibasketball.nl/?p=47131#more-47131 opnieuw gestemd worden. De enige overgebleven concurrenten van Leon zijn: Seamus Boxley (ZZ Leiden), Jessey Voorn (Amsterdam) en Kees Akerboom en Frank Turner (Den Bosch). Een oproep aan iedereen om steun te geven aan de kandidatuur van onze jeugdige guard Leon Williams dus