Het rijksmonument Molenstraat 24 te Fijnaart is tijdens het Open Monumentenweekend op 12 september en 13 september te bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur.

 

Voor het eerst biedt de locatie een uitgebreid programma als onderdeel van de Kunst & Cultuurroute Moerdijk.

 

Bezoekers mogen diverse gerestaureerde vertrekken bekijken. Het pand is zoveel mogelijk teruggebracht in de oude stijl waarin het in 1874 werd gebouwd.

Ook de tuin met diverse zitjes is toegankelijk. Tegen kleine vergoeding wordt koffie/thee en wat lekkers verstrekt. Een mooi moment om even tot rust te komen en te genieten van de kunstwerken van Annelies Arts die staan opgesteld.

Let op: binnen fotograferen is niet toegestaan (het blijft een woonhuis).

 

Muziek

Op zaterdag 12 september begint elk heel uur (om 2, 3 en 4 uur) een kleine voorstelling. De sopranen Ellen Deelen en Simone Tousaint zingen, begeleid door pianist Johan Cnossen en klassiek gitarist Robin Ros, diverse liederen en ook stukken uit opera en operette.

Johan en Robin spelen ook solo.

 

Op zondag 13 september luistert tussen 13.00 uur en 15.00 uur het Salonorkest Roosendaal de middag op. 

Vanaf 15.00 uur kunnen bezoekers genieten van het gemengd koor Vox Populi uit Stampersgat onder leiding van dirigent Jack Buys.

 

Exposities

Tijdens het Monumentenweekend zijn er twee exposities te zien:

in de hal presenteert de Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen foto's, vaandels, voorwerpen e.d. van fijnaartse zangverenigingen.

In de tuin staat een tiental beelden van Annelies Arts. De kunstenares is ter plaatse aanwezig, werkend aan een nieuw beeld.

Annelies maakt uit steen, zoals arduin, marmer, grunstein of serpentijn, organische en aaibare vormen. Invloeden van de belgische beeldhouwer Dodeigne zijn in haar werken te herkennen.

 

 

De hele maand september kunnen belangstellenden de expositie van de Heemkundige Kring en de beelden van Annelies Arts bekijken op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur.