Donderdag 14 mei vindt het jaarlijkse BN De Stem Op De T Festival plaats in Bergen op Zoom. Het festival viert deze editie haar vijfde verjaardag, dat vraagt om een extra groot feest. Het gratis festival vindt plaats op Hemelvaartsdag, op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

Gebouw-T hoopt dit jaar met het Op De T Festival de bronzen status te behalen op het gebied van duurzaamheid. Net als vorig jaar wordt afval, zoals drankbekers, bordjes, papier et cetera, gescheiden. Dit jaar gaat het Op De T Festival een samenwerking aan met afvalverwerker Saver.  Op het festival worden er vier afvalstromen gescheiden, namelijk papier, plastic, gft en blik. Het hergebruiken van afval is iets wat in de toekomst steeds vaker zal gaan gebeuren. Met hulp van Saver en de festivalbezoekers streeft de organisatie naar een zogenaamd Zero Waste festival.

Afgelopen maand werd de line-up van het jaarlijkse, gratis festival al bekend gemaakt. Dit jaar is Danny Vera te headliner van het festival, naast Danny Vera treden ook TemTemPiés, King Dalton, Smelly Kitchen en Chubby Louis op.

Meer informatie over Op De T is te vinden op www.opde-t.nl.