Topavond verwacht - Het is alweer jaren geleden dat ik met Nils Jansen sprak over een nieuw avontuur dat plaats ging vinden in Gebouw T. Het had te maken met muziek, de jaren '60 en het ging met name om de beleving. Ik weet nog goed dat ik tegenover Kees Deurwater en Nils Jansen stond om wat foto's te maken. Direct kreeg ik het gevoel van Woodstock binnen. Dat vage gevoel om jezelf helemaal te verliezen in de muziek, in de beleving van een tijdperk dat gelijk staat aan flower power, hippies, peace en geestverruimende middelen.  Ondertussen word ik nu door Nils benaderd over al weer de nieuwste uitvoering. "Alweer de vierde editie van WoodTstock staat voor de deur, en wel op 25 april aanstaande in poppodium Gebouw T, Bergen op Zoom. De ambiance is weer dik in orde. Onder andere zullen de bands Steeler plays Woodtstock, Duke John en Armand de opzwepende klanken van de sixties ten gehore brengen. Waarbij laatstgenoemde zijn komische kant niet onder stoelen of banken zal steken."


Er staat ons ook dit keer weer veel te verwachten zo mag ik vernemen van Nils. "Zoals de drie eerdere edities zal ook dit jaar de Wonderland Lichtshow het poppodium veranderen in een psychedelische trip. Met diaplaatjes en inkt wordt de zaal omgetoverd en dansen de kleuren op de muren. Nieuw dit jaar zijn de onderdelen Live Body Paint en Beats and Poetry. Geheel in de stijl van de jaren zestig zal een halfnaakte dame op creatieve wijze worden beschilderd, live in de zaal! En omdat de hippietijd ontstaan is uit de Beatnik periode, zullen de sprekers van Beats and Poetry de zinnen op scherp zetten in de foyer. Afsluitend en tussendoor zullen de DJ’s WcoolJ en Purple Pie Pete de voetjes van de vloer draaien met plaatjes uit de jaren zestig."

 


Iedereen die de muziek uit die tijd te gek vind, die zichzelf eens in dat Woodstock gevoel wil wentelen, maar zeker ook mensen die gewoon een stééngezellige avond willen beleven, die moeten zeker op 25 april naar Gebouw T komen. Nils belooft een topavond en de voorgaande edities bevestigen dit verwachtingspatroon alleen maar.