't Gezellentoneel pakt weer uit, dat is ondertussen wel bekend. De nieuwste productie belooft weer erg veel. Een samenwerking met Restaurant de Hemel biedt nog meer!!

Dat begint natuurlijk helemaal te kriebelen als we Willy Michielsen als volleerd stratenmaker in de krant zien staan. "Waar zie je dat nou? In welk theater in Nederland leggen ze echte stenen? Toch alleen maar hier, in Bergen op Zoom, in de Stoelemat?” Vertelt de productieleider van dit stuk trots. Als je dan ook weet dat Cees van Broekhoven de regisseur is van dit nieuwste pareltje van de toneelvereniging dan krijg je helemaal vertrouwen in dit nieuwe Bergse stuk. 't Gezellentoneel heeft natuurlijk een reputatie hoog te houden met eerdere stukken als 'Sil de Strandjutter', of 'Port..Parijs.. Paniek', en nog meer van dit soort juweeltjes. De oudste toneelvereniging van Bergen op Zoom, oprichting dateert al weer van 1926, weet hoe ze het publiek moeten pakken en staat vooral bekend om haar volkskomedies. Dat is ook waar men weer op terug grijpt na de tragiek op het rauwe Terschelling van ‘Sil de Strandjutter’. Het Gezellentoneel komt na een jaar afwezigheid terug met een onvervalste volkskomedie: ’t Plein.

In het najaar van 2013 zou Het Gezellentoneel teruggaan naar haar roots met de traditionele volkskomedie ’t Plein. Door persoonlijke omstandigheden van enkele leden zag de vereniging zich eind september vorig jaar helaas genoodzaakt de uitvoering een jaar uit te stellen. “Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en hebben we de draad vol goede moed en enthousiasme weer opgepakt. De repetities zijn sinds mei van dit jaar weer in volle gang!”, aldus voorzitter Rob Snepvangers. Kaarten à €15,00 zijn vanaf vandaag te koop bij Rookshop De Schelde en via de website van Het Gezellentoneel.


Onvervalste volkskomedie
De Stoelemat te Bergen op Zoom zal op 28, 29 en 30 november daadwerkelijk worden omgetoverd tot een plein ergens op de Brabantse Wal in het Nederland van eind jaren ’40. Het plein wordt bevolkt door (dorps)figuren zoals de oudere generatie ze nog gekend heeft. Het leven van alledag wordt breed uitgemeten en roddel en achterklap zijn aan de orde van de dag. De aardigheid van deze traditionele volkskomedie schuilt in het onvermijdelijk liefdesverhaal, want iedereen zal zich afvragen: hoe zit het nu eigenlijk?

Reputatie

’t Plein is een volks blijspel in de Vlaamse traditie: eenvoudig geschetste personages in een snel herkenbare verhaallijn met een amoureus randje. Het Gezellentoneel heeft een reputatie opgebouwd met volkskomedies zoals Rommetom ’t Achterom, De gròòte dag, Paradijsvogels en Ouw d’oew mond, gij. ’t Plein past prima in dat rijtje.

Data en aanvangstijden
’t Plein wordt opgevoerd op vrijdag 28 en zaterdag 29 november (aanvang 20:00 uur). Op zondagmiddag 30 november is er een matineevoorstelling (aanvang 14:30 uur). Locatie: Party- en evenementencentrum De Stoelemat, Westersingel 40, Bergen op Zoom.

Kaartverkoop
Kaarten à €15,00 zijn vanaf vandaag te koop bij Rookshop De Schelde (Antwerpsestraat 119, Bergen op Zoom) en via de website van Het Gezellentoneel: www.hetgezellentoneel.nl.

Er is trouwens nog veel meer te genieten:

In samenwerking met restaurant De Hemel in Bergen op Zoom heeft de toneelvereniging een dinerarrangement samengesteld: voor €40,- heeft u een driegangenmenu (vlees of vis) inclusief een toegangskaart voor de voorstelling die wordt opgevoerd in de nabijgelegen Stoelemat.

Het is niet voor het eerst dat de oudste toneelvereniging van Bergen op Zoom een dinerarrangement aanbiedt. Ook voorafgaand aan de succesvoorstelling 'Sil de Strandjutter' konden de gasten genieten van een hemels maal. “Toen Het Gezellentoneel ons dit jaar weer benaderde, waren we gelijk enthousiast!”, aldus Eddy en Emmy van restaurant De Hemel. “We vinden het leuk dat we iets voor hen kunnen betekenen, maar leuker is het nog dat we de bezoekers van ’t Plein een compleet arrangement kunnen bieden”.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 november wordt het driegangenmenu voorafgaand aan de voorstelling geserveerd en op zondag 30 november na afloop van de matineevoorstelling.

Reserveren kan alleen direct bij restaurant De Hemel via telefoonnummer 0164-210108. Voor meer informatie over dit arrangement en losse kaartverkoop: info@hetgezellentoneel. Reguliere kaarten zijn verkrijgbaar bij Rookshop De Schelde en via onze website.