Na 15 jaar muziekles voor de klas heeft hij vorig jaar een voorzichtige stap gezet richting het theater: Ronald van Meer, alias Meziekmeneer Ronald. Dit is zo goed bevallen, dat hij bezig is aan zijn tweede programma. Op zondagmiddag 2 november komt hij naar de CKB Theaterzaal voor een meespeelspektakel voor kinderen vanaf 5 jaar. Het is tevens een thuiswedstrijd, want Ronald is in het CKB ook docent muziek. Kaartjes en info via www.demaagd.nl of de Theaterkassa in het CKB (0164 280555).

Hoe is het begonnen?

Ik begon op mijn vijfde met muziekles. Eerst op accordeon en later met gitaar en zang. Op het conservatorium heb ik mij verder gespecialiseerd in van alles met toetsen, snaren en mondstukken! Ik geef nu zo'n 15 jaar muziekles aan kinderen op de basisschool. Daarvoor maak ik mijn eigen liedjes, waarbij ik het belangrijk vind dat kinderen veel mee kunnen doen. Door muziek te ervaren en te voelen kun je ze het beste enthousiast maken. Twee jaar geleden ben ik voor het eerst gevraagd om dit ook in het theater te komen doen. Ik heb inmiddels mijn tweede voorstelling in Roosendaal gespeeld en sta nu voor het eerst in Bergen op Zoom, in de theaterzaal van het CKB waar ik ook docent muziek ben.

Je maakt je liedjes zelf, hoe kom je aan de inspiratie?
Ze kunnen over van alles gaan, maar vooral over dingen waar kinderen mee komen.
Zij zijn mijn inspiratiebron, kunnen heel verrassend uit de hoek komen en de dingen heel logisch vertellen. Mijn liedjes moeten ook een tekst met een knipoog hebben.

Waarom de stap naar het theater?
Mijn liedjes lenen zich goed om met grote groepen kinderen uit te kunnen voeren.
Kinderen kunnen lekker meedoen, maar ook rustig luisteren als ze dat willen. Het theater is hiervoor een prima plek. Je kunt alles goed horen en zien, en ook pappa en mamma mogen meedoen!

Wat is je doel?
Mijn doel is om kinderen op een speelse manier deel te laten nemen aan muziek. Ze zijn onbevangen en kijken nog niet teveel om zich heen als ze iets doen. Ik ben zelf ook op jonge leeftijd begonnen met het maken van muziek en ik vind het nu nog steeds super.

Wat kunnen kinderen verwachten tijdens je voorstelling?
Een uur vol zingen en springen, maar ook luisteren naar muzikale verhalen. Herrie maken, maar ook stil zijn in de CKB Theaterzaal. Je eerste stappen op een echt podium!

Klinkt leuk, maar kunnen we daar nu al iets van horen?
Ja, ik heb een youtube-kanaal (Meziekmeneer Ronald) waar een aantal liedjes te horen en te zien zijn.

Wie: Meziekmeneer Ronald!
Wat: “Musiceren, musiceren!” – muzikale kindervoorstelling
Waar: CKB Theaterzaal
Wanneer: zondag 2 november 14:00
Info en kaarten via: www.demaagd.nl