Het college van burgemeester en wethouders is positief gestemd over het debat dat donderdagmiddag 3 juli werd gehouden over Philip Morris. Naar de mening van het Bergse college moet het debat gezien worden als een steun in rug van de regio die vanaf het bekend worden van de sluiting van de Bergse sigarettenfabriek, aan de slag is om de effecten van die sluiting op alle niveaus op de politieke agenda te krijgen. Zo werd eerder deze week al een brandbrief aan de Tweede Kamer aangeboden en presenteerde de Strategic Board haar visie die uitgaat van nieuwe werkgelegenheid in de regio op met name de sectoren biobased, maintenace en logistiek. 

Het college was donderdagmiddag samen met bestuurders uit de regio, met leden en duoleden van de Bergse gemeenteraad en met medewerkers van Philip Morris afgereisd naar Den Haag. Alhoewel niet alle toezeggingen even hard waren, wordt terug gekeken op een positief en constructief debat. Met name de bijdrage van het Rijk als het gaat om investeren in een Mobiliteitscentrum is wat het gemeentebestuur betreft 'zeer welkom'. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegde toe dat het UWV onmiddellijk kan aanschuiven bij een dergelijk centrum. Burgemeester Frank Petter en wethouder Ton Linssen lieten zich na afloop van het debat hier positief over uit.

Die mening deelden ze ook als het gaat om de toezegging van Minister Kamp om zich actief in te willen zetten om de plannen van gemeenten en provincie te steunen als het gaat om het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid in de regio Bergen op Zoom.