Alle dagen feest - Het begon al op de donderdag, Hemelvaartsdag, toen de eerste kraampjes op de Grote Markt verschenen. Vooral de terrasjes w\aren al snel gevuld. Stichting STERCK had zich dan ook behoorlijk wat voorbereidingen getroost om er een groot feest van te maken. Live muziek op ’t grootste plein van Bergen en ‘bewegende’ acts moesten de mensen de binnenstad in trekken.

Een grote markt als die van Bergen is bij uitstek geschikt voor een dergelijk evenement. Ook het Gouvernementsplein was meegenomen in Fiesta Europa. Toch ligt juist hier een punt van kritiek. Waarom wordt een uitermate Bourgondisch pleintje als het Beursplein niet meegenomen in de route? Geen vergunning voor gekregen’’beweert de organisatie. Vraag is of deze überhaupt wel aangevraagd is?

Fiesta Europa trok vier dagen lang publiek. Je waant je even in het buitenland met al die culinaire verrassingen. Gelukkig gooide het weer geen roet in het eten want het bleef droog. Je zag dan ook heel wat stelletjes, jong en oud, op hun gemakje van kraampje naar kraampje slenteren. Kwestie van onthaasten zou je kunnen zeggen.