Op 4 mei is het, zoals iedere eerste zondag van de maand, koopzondag. Deze keer heeft de middag een thema. Het wordt een ‘groene’ koopzondag, met aandacht voor alles wat groeit en bloeit maar ook met een leuke actie voor de klanten van de bedrijven in de Bergse binnenstad.

Vanaf dit weekend staan in de binnenstad weer de door hoveniersbedrijven gesponsorde bloembakken. Daar wordt om 13.00 uur een officieel momentje van gemaakt in de Bosstraat. De hele binnenstad fleurt hier immers van op. Verder delen de Sterck-leden aan hun klanten een waardebon uit waarmee ze gratis een plantje op kunnen halen op de Grote Markt. Je hoeft dus niet met lege handen (maar wel met groene vingers) naar huis. Natuurlijk geldt de actie zo lang de voorraad strekt.

De aandacht beperkt zich deze middag overigens niet alleen tot bloemen en planten. Er is tevens een grote presentatie van en over Dierenasiel h’Onderdak op de Grote Markt. In het kader van milieubewustwording wil Sterck graag de bezoekers kennis laten maken met het dierenasiel in al z’n facetten. Zoals gezegd: alles wat groeit en bloeit krijgt verdiende aandacht.

Er gebeurt op dat vlak meer dan je denkt in en om het Bergse asiel. Zij vervullen een belangrijke functie binnen ons woon- en leefklimaat. Naast honden en kattenopvang verzorgen zij de basisopleiding voor blindengeleidehonden, ze bieden stageplaatsen voor MBO en HBO dierenverzorgende en dierenartsopleidingen, verzorgen voorlichting op scholen, de 24/7 ambulancedienst en ze sturen 30 gastgezinnen voor kittens aan. Ze maken bepaalde activiteiten zelfs tot een mooie dagbesteding voor Wajongers, WAO’ers en cliënten van GGZ WNB.

Ondernemersvereniging Sterck vindt het belangrijk om zulke goede initiatieven ook eens een breed platform te geven en heeft Dierenasiel h’Onderdak daarom de kans geboden om hier over te komen vertellen. Dat doen ze natuurlijk graag. Er staan dus stands met info over het asiel, Amivedi, groenscholen waarmee wordt samengewerkt en natuurlijk de opvang van allerlei dieren, van fretten en egels tot vogels en vleermuizen. Je kunt kennis maken met hun aaiproject, waar natuurlijk een hond en twee katten aanwezig zijn. Verder is de dierenambulance te bekijken en vertellen medewerkers daarvan wat zij zoal meemaken.