Op donderdag 12 t/m zondag 15 juni 2014 vinden in Bergen op Zoom de SABIC INAS European Athletics Championships plaats. In aanloop naar deze wedstrijd worden vele activiteiten georganiseerd door atletiekvereniging Spado. Zo heeft er onlangs weer een nieuwe jurycursus plaats gevonden en hebben 42 geïnteresseerden uitleg gekregen van MEE West-Brabant over de betekenis van verstandelijke beperktheid en autisme. In de komende weken krijgen de G-atleten van Spado een aantal clinics aangeboden om zich optimaal voor te bereiden op het sportweekend rondom het EK. Naast het EK zullen alle G-atleten van Spado namelijk deelnemen aan een bijprogramma in de sfeer van het EK. Alleen voor het bijprogramma hebben zich al atleten uit onder meer Kameroen, Marokko en België ingeschreven.

De clinics starten in de Nationale Sportweek met Nelli Cooman. Nelli Cooman is voormalig wereldkampioen 60 meter indoor  en kent vele atleten van Spado persoonlijk doordat ze geregeld op Rozenoord komt.

Corné Haast (mede-eigenaar Starshoe Breda, acht keer goud op diverse Nederlandse kampioenschappen atletiek, de  5e en 6e plaats op WK Atletiek Masters 45 op 800m en 1500m in 2009 en het  Nederlands record 1000m M50 sinds 2010) heeft zoveel kilometer-ervaring dat hij met gemak uren clinics kan geven over de midden-lange afstand. Na een eerdere succesvolle clinic zal Corné de verschillende mogelijkheden laten zien om te trainen voor de 800 of 1500 meter.

De derde clinic wordt op 14 mei verzorgd door Bjorn Blommerde uit Ossendrecht. Bjorn heeft met speerwerpen een persoonlijk record van 78.22 meter. Bjorn Blommerde (zevenvoudig Nederlands kampioen speerwerpen) heeft zijn doelen voor 2014 benoemd. Hij wil (als vanzelfsprekend) opnieuw Nederlands kampioen worden, het Nederlands record (80,51 meter) verbreken en de limiet voor het EK halen.

Vervolgens gaat René van Loon voor de groep staan. René is lid van verdienste van Spado en was in de jaren ’80 een hoogspringer van nationaal niveau. René is één keer Nederlands kampioen hoogspringen bij de senioren geweest en probeert de G-atleten wat extra bij te leren.

De laatste clinic wordt verzorgd door Alex van Tilburg. Alex is eigenaar van Run2Day in Bergen op Zoom, trainer bij Spado en heeft in de afgelopen jaren veel kampioenen voortgebracht. Alex is onvermoeibaar en zal de G-atleten één week voor het EK nog even op scherp zetten.