Terrassenweer - De zomer is in aantocht

Het weer liet zich van zijn beste kant zien dit weekend. De temperatuur liep op tot wel 21 graden en dat was te merken. De mensen trokken er massaal op uit en waren niet binnen te houden. Dat betekende ook dat veel mensen na het shoppen, of hun weekend werkzaamheden eens lekker op een Bergs terrasje neerstreken. De horeca had het maar druk.

De Grote Markt en het Beurspleintje zijn de grote trekkers, precies zoals het college zich dat had voorgesteld. De opwaarderingslag van de stad is ook benut om juist de terrassen en horeca te concentreren op een paar punten in de binnenstad. Maar dat heeft zeker zijn voordelen. Met een hoop mensen is het immers dikwijls een stuk gezelliger .

Van de horrorwinter die voorspeld werd is niets terecht gekomen. Integendeel, al heel vroeg zitten we op behoorlijk aangename temperaturen. Tijd om te relaxen met vrienden  of familie onder het genot van een drankje. Het was duidelijk het doel van veel mensen want de stoeltjes waren goed bezet. En met zo’n zonnetje erbij hoef je niet eens je dikke vest aan.

Maar je hoefde niet per se de binnenstad op te zoeken. Velen trokken er op de fiets, de motor of de auto op uit. Het weer was heerlijk om zo maar lekker op je gemakje ergens een kijkje te gaan nemen en de omgeving eens wat meer aandacht te geven. En dan ontdek je steeds weer de mooiste plaatjes.