Al eerder hadden ze samengewerkt, maar het duurde zo’n vijfentwintig jaar voor ze elkaar weer voor de muzikale voeten liepen. De klik echter was er meteen weer.

Angelique de Groot kent de muziekscène als geen ander. Als lid van menig muzikaal gezelschap maar ook als solo zangeres betrad ze menig podium. Naast het opvoeden van twee dochters is ze ondertussen beroepsmuzikant die vooral haar weg vindt in de Jazz, Blues en Soul. Ivo Stuivenberg is een pianist, zanger, arrangeur en componist die in zeer uiteenlopende muziekstijlen zijn sporen verdiend heeft: Jazz, Pop, Soul, Blues, Fusion, Wereldmuziek, Black Gospel, Braziliaanse en Caribische Muziek, Latin en Noordafrikaanse muziek. Natuurlijk vraag ik Angelique hoe die vonk weer tot stand kwam, waarom nu als duo met elkaar? “De gedeelde passie voor muziek, de klik, de chemie, het blindvertrouwen maakt ware improvisatie mogelijk.” Graag wil ik weten hoe we hun muziek nu moeten zien? “Iemand uit het publiek omschreef  onze muziek als “licht verteerbare jazz”. Het is een combinatie van passie voor (jazz) muziek, de uitdaging durven aangaan en puur intuïtief muziek maken.” Er zijn natuurlijk meer jazzcombo’s, vraag ik me af, waarin zou dit duo zich nu onderscheiden? “De speelse lichtvoetigheid, humor, spontaniteit en de ogenschijnlijke telepathie tussen Ivo en mij maakt onze samenwerking wel heel speciaal. Geen song wordt tweemaal hetzelfde uitgevoerd. Ware improvisatie dus. Ivo & ik zijn heel eerlijk en echt. Heel ''puur''. We voelen elkaar feilloos aan. Zij genieten zichtbaar en gaan zo op in hun muziek dat je er blij van wordt, alleen al van het kijken! En op andere momenten proberen we het publiek weer diep te ontroeren.” Verder vertelt Angelique me dat een optreden van hen als een reisje langs oude en nieuwe songs is, maar dan wel een reisje in een alternatief jasje. Muziek is voor Angelique als adem halen, en dat geldt net zo voor Ivo. De muziek zelf is als het vertellen van een verhaal waarbij je ziel volledig ontbloot is. “Het is zo geweldig om nu weer thuis te komen in West Brabant en mijn passie voor muziek te delen met supertalent Angelique de Groot'', aldus Ivo. Dat geldt ook voor Angelique die me nog toevertrouwt dat muziek maken nooit als werken gevoeld heeft, maar altijd als spelen. En het is juist dat gevoeld dat de twee muzikanten weer samengedreven heeft en dat zullen we op hun eerste optreden dan ook zeker mogen meebeleven. 

Spetterend optreden

Op de beste komende koopzondag mogen we ons vervoegen op het Zuivelplein 3a bij Eco Wonen. Daar zullen Angelique en Ivo tussen 13:00 uur en 17:00 uur hun optreden houden. De toegang is gratis en we kunnen allemaal genieten van de chemie die tussen twee muzikanten leeft en welke schone muziek dit voort brengt.