Veel partners van Samen in de Regio doen op 21 en/of 22 maart mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Samen in de Regio zoekt vrijwilligers die zich op deze dagen willen inzetten voor een ander.

 

‘Samen in de Regio ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar men normaal niet aan toe komt. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij de organisaties aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen’. Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2013 waren in de regio Bergen op Zoom en Steenbergen bijna 500 vrijwilligers actief. Ook leden van het Koninklijke Familie en  lokale politici staken hun handen uit de mouwen.

 

Vanuit de bedrijfspartners van Samen in de Regio zijn er gelukkig weer veel aanmeldingen om te gaan klussen.

Net als vorig jaar zal ook dit jaar een team van fotografen op pad gaan om foto’s van de klussen bij de aangesloten partners te maken. Deze foto’s worden verwerkt in een magazine dat later aan de vrijwilligers zal worden aangeboden, als herinnering aan NLdoet.

 

Foto Redmar Kruithof, Oranje Fonds