Wie kiest U? - Het is de discussie van dit moment, ga je voor een partij die een landelijk programma volgt of ga je voor een partij die zich puur op de eigen omgeving richt: een lokale partij dus.  19 maart staat bij iedereen op de agenda. En als die er al niet op staat dan dient deze in grote letters, rood omrand, stante pede genoteerd te worden. Immers, als je niet deelneemt aan je democratisch recht dan heb je later ook geen recht van spreken als het niet zo gaat als jij zou willen. De campagnes komen nu pas zo'n beetje echt op gang, en dit veelal dankzij discussieavonden in buurthuizen en scholen en dergelijke. Opvallend is dat in het zuiden de lokale partijen het altijd beter doen dan in de rest van Nederland. In Bergen op Zoom oefenen deze lokale partijen ook de nodige gevechten uit met elkaar en de andere partijen. Zo weet een sociaal democraat reacties op een foto rood omcirkeld op zijn facebook account te zetten met de opmerking:"Ik denk dat ik weet wie er in elk geval NIET op mij gaan stemmen." Deze opmerking leidt dan vervolgens weer tot tegenreacties. Humor is natuurlijk een groot goed, een waardevol goed ook. Maar al te vaak echter is gebleken dat humor en politiek niet zo goed samen gaan en dat het verwordt tot modder gooien en sneren uitdelen. En dat terwijl wij als kiezer liever willen weten wat er inhoudelijk met onze problemen en vraagstukken gebeurt; dat is hetgeen ons bezig houdt. Wat dat betreft kunnen we goed terecht bij ZuidWest TV waar we op zondag 16, maandag 17 en dinsdag 18 maart in de debatten door politiek Bergen worden geloodst. Tevens zullen zij live aanwezig zijn bij de verkiezingen zelf en ons van alles op de hoogte houden. 

Eigenlijk zouden de verkiezingen plaatsvinden op woensdag 5 maart. Maar omdat dit jaar Aswoensdag op die datum valt is het uitgesteld tot 19 maart. En op welke partij gaat U kiezen? In de gemeente Bergen op Zoom hebben zich een negental partijen verkiesbaar gesteld met hun kandidaten. Het betreft: Lijst 1 - Lijst Linssen, Lijst 2-  GBWP, Lijst 3 - VVD, Lijst4 - PvdA, Lijst5 - D66, Lijst6 - CDA, Lijst 7 - BSD, Lijst 8 - GroenLinks en Lijst 9 - SolidariteitsPartij. Er is dus voldoende keuze zeker als je naar het aantal kandidaten kijkt. Opvallend is dat de SP dit jaar niet meedoet. Maar komen de programma's wel overeen met hetgeen U zich voor de komende periode voorstelt? Zittende partijen zullen wijzen op de successen die ze de afgelopen periode geboekt hebben. Wat dat betreft zullen de tegenstanders daarentegen weer wijzen op wat er niet behaald is. GBWP is momenteel de grootste partij, gevolgd door Lijst Linssen. De Solidariteitspartij van Gonny Andreas is een nieuwkomer in het lokale Bergse politieke speelveld. Zij was fractievoorzitter van de SP en was het niet eens met de beslissing van deze partij om niet mee te doen dit jaar. Daarop richtte zij haar eigen partij op. Het is maar de vraag waarin deze dan andere uitgangspunten op zou leveren dan de SP? Evenzo is het maar de vraag of de eeuwige stoelendans van mensen die van partij naar een andere partij verhuizen beloond zou moeten worden?  De lijsttrekkers bij de komende verkiezingen zijn zoal: Arjan van der Weegen van GBWP, Ton Linssen van Lijst Linssen, Gertjan Huismans van de VVD, Ad van der Wegen van PvdA, Annette Stinenboschvan het CDA, Yvonne Kammeijer van D66, Peter van den Ouden Groen Links en Louis van der Kallen van BSD. Dat zijn de smaakmakers in de Bergse politiek. Maar er zijn natuurlijk ook andere kandidaten die om Uw stem lobbyen. Op 12 maart is er een openbare avond in Gebouw T waar alle lijsttrekkers aanwezig zullen zijn. De entree is gratis dus er is geen enkele belemmering om Uzelf te laten overtuigen wat de juiste kandidaat is om op te stemmen. Een digitale rondgang langs alle deelnemende partijen kan ook een aardige verkiezingsduit in het zakje doen. Maak gebruik van Uw democratisch stemrecht en KIES!

Wij hebben inmiddels bij alle deelnemende partijen een set met vragen uitgezet. De PvdA heeft inmiddels gereageerd. Wij zullen voorafgaande aan de verkiezingen elke partij aan het woord laten op deze site. Hou ons dus bij!!