Vastenavend - Daar was de zaterdag dan aanbeland; traditiegetrouw het echte begin van de Carnaval of wel Vastenavend in de regio Bergen op Zoom.

Het was tijd voor ouders om hun kinderen in vol ornaat te hijsen en lekker op stap te gaan. Het weer zat niet mee maar dat weerhield de mensen er niet van om richting intocht of optocht te trekken. Ook de dweilbandjes rukten massaal uit om het feest muzikaal te ondersteunen. Zonde dat de regen met regelmaat neerdaalde om de mensenmassa. 

Burgemeester Frank Petter was er vroeg bij. Het was immers de eerste keer dat hij de sleutel van de stad mocht overhandigen aan de prins van het Vastenavendfeest. Hij had er zelfs een grapje over door op te merken dat hij de sleutel nog maar zo kort in zijn bezit had en het hem dus zwaar viel om hem nu al weer uit handen te moeten geven. Ondanks de regen die met regelmaat uit de hemel viel was de Grote Markt in Bergen op Zoom toch goed vol gelopen. Als vanouds wil niemand die officiële begin van het Vastenavendfeest missen.

Muziek

Het is frappant hoeveel dweilbandjes altijd weer tevoorschijn komen gedurende deze dagen. De meesten worden na 11 / 11 pas wakker en gooien er een paar broodnodige repetities tegen aan. Andere bandjes repeteren het hele jaar door. De ene band marcheert door de stad en doet ‘zijn’ ding. De andere band houdt er een ware act op aan die het publiek helemaal wild enthousiast maakt. ‘Ben met de meziek mee’ is dan ook een hele herkenbare uitdrukking gedurende deze dagen.