MV, Meiden Voetbal of Maatschappelijk Verantwoord? - Door: Sandra Kapetijn - Dat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen al in de genen zit bij het Meiden Voetbal Team van MOC’17 ME1 lijdt geen twijfel.

Deze club enthousiaste meiden voetballen sinds dit jaar samen in het E-team van MOC. Het is voor het eerst dat MOC’17 een volwaardig meiden E-team heeft. Voorheen voetbalden de schaars aanwezige meiden met de E- en F-jongensteams mee. Inmiddels is er zoveel animo dat MOC niet alleen een E1 team heeft, maar ook een meiden E2 team heeft opgestart sinds vorige maand.

De meiden van E1 vormen nu al een half jaar een team. En behalve dat ze voetballen, en sinds kort ook niet onverdienstelijk voetballen, weten zij hun netwerk in te zetten. Al bij de opstart van het team sponsorde DPS-Company hun shirts. Iedere speelster draagt een MOC shirt met eigen naam en nummer. 

UNIFINE Food & Bake Ingredients bleef niet achter en schonk voetbaltassen aan dit enthousiaste team. 

Vervolgens besloten de meiden een actie te verrichten voor het goede doel. Ze besteedden een vrije woensdagmiddag om onder begeleiding van Klaas de Boswachter van Brabants Landschap een prachtig heidegebied te redden van de ondergang. Door opkomende boompjes weg te snoeien en zagen, kreeg de heide weer daglicht en kon het natuurschoon behouden blijven.

Bruynzeel Keukens besloot dit gebaar te belonen met gesponsorde trainingspakken voor de actieve meiden. Zonder bosbehoud geen grondstoffen meer voor keukenkastjes!

Nu het hele team professioneel uitgerust is, kan het niet meer stuk. Samen met hun drie ambitieuze trainers/coaches, Ivo Jooren, Patrick van de Velden en Danny Hopmans zal blijken dat het Meiden Voetbal team hun mannetje zal staan dit seizoen!

onderste foto vlnr: Dewi Snepvangers, Femke van der Velden, Mitzy Koerts, Femke Jooren, Merel Schuurbiers, Samar El Asri,

Onder vlnr: Fenne Rode, Melanie Brocatus, Femke Hopmans, Jet Verstappe, Lieke Asselbergs, An van Olphen, Amal Ait Bouhssini.