Op vrijdag 17 januari hebben Johan van den Berg en Jeroen Jonkers een presentatie gegeven over de G-groep van atletiekvereniging Spado bij het Oranjefonds in Utrecht.  De G-groep van Spado was één van de 36 initiatieven die kans maakten op een Appeltje van Oranje.  Mensen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen zodat ze samen kunnen optrekken, dat is in een notendop waar de Appeltjes van Oranje 2014 over gaan. Onder het motto ‘Samen meer’ zoekt het Oranje Fonds naar sociale initiatieven die zich hier sterk voor maken. Voor de drie winnaars is er een prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix.

 

In december 2013 kon het publiek haar voorkeur al uitspreken. Uit de negen initiatieven uit de regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg) bleek Spado de meeste stemmen te hebben gehaald. Ook de vakjury is enthousiast over Spado, waardoor de G-groep van Spado nog steeds kans maakt op een Appeltje van Oranje. In februari zal het Oranjefonds een bezoek brengen aan de G-groep en zal tevens een kort filmpje worden gemaakt. Uiteindelijk zal in mei de uitreiking plaats vinden aan drie initiatieven van de tien genomineerden. Atletiekvereniging Spado is al uitgenodigd op Paleis Noordeinde. De vraag is of ze ook met een Appeltje terug keren naar Bergen op Zoom. Voor de presentatie op 17 januari heeft atletiekvereniging Spado al 2500 euro ontvangen voor de G-groep.

 

Binnen de vereniging heeft de G-groep een vaste plaats gekregen en is 2014 sowieso al een feestjaar. Van 12 t/m 15 juni vinden de Europese Kampioenschappen atletiek plaats voor G-atleten. Negentien landen hebben zich al aangemeld en twee Spado-atleten hebben zich ook weten te kwalificeren. Vanaf eind april zullen veel activiteiten plaats vinden rondom het EK. Zo zal o.a. Nelli Cooman een clinic geven op woensdag 23 april en zevenvoudig Nederlands kampioen speerwerpen Bjorn Blommerde zal op 14 mei een speerwerpclinic verzorgen.