Na het succes van de eerste twee edities, sluit de eerste serie singer / songwriter concerten op zondag 12 januari af met Tom Neven én het duo Mais. De derde gratis singer / songwritermiddag vindt vanaf 15.00 plaats in Café de Tuymelaer op de Grote Markt en biedt ruimte aan zo’n vijftig liefhebbers van het genre.

De eerste twee edities brachten een aantal zeer diverse optredens. Zo verbaasde Joris Dee én violiste Indra het publiek op de tweede middag met de mix van zang, gitaar en viool, maar ook 22NAMES én Mr. & Mrs Honey kregen het publiek muisstil. Het singer / songwriter concept is meer dan alleen een zondagmiddagopvulling. Het initiatief richt zich op de muziekliefhebber die komt om te luisteren én van de muziek te genieten. In tegenstelling tot veel concerten, slaagde die opzet tot nu toe op beide middagen, waardoor de muzikanten zich prima aan het aanwezige publiek konden presenteren. Dat is meteen ook één van de doelen van de middag. Behalve het feit dat de aanwezigen een leuk uitje moeten hebben, is het ook belangrijk dat de muzikanten zichzelf onder een groter publiek onder de aandacht kunnen brengen. West-Point doet dit onder andere door de artiesten uit te lichten op de eigen website én in de eigen krantenrubriek.

Tom Neven

De missie van West-Point is het promoten van regionaal talent in West-Brabant én optredens in dezelfde regio. Met het singer / songwriter concept vallen deze twee samen. Tom Neven en Mais, die op de derde middag geprogrammeerd staan,  zijn prima voorbeelden van talent dat West-Brabant rijk is. Neven is frontman van de band Lost Lions of India, het voormalige Explicit Parrt, en staat al jaren op het podium. Met zijn band uit Etten-Leur brengt hij vrolijke popliedjes, solo is het geheel iets persoonlijker en intiemer. Veel van zijn teksten zijn namelijk geïnspireerd door persoonlijke ervaringen of gebeurtenissen in zijn leven.

MAIS

MAIS, de tweede act op deze middag, slaat precies een andere richting in. Waar Neven het vooral moet hebben van intieme liedjes met een persoonlijke boodschap, giet MAIS allerlei bekende en onbekende nummers in een akoestisch jasje. Beide muzikanten hebben hun sporen ruim verdiend in de regio. Tijdens de singer / songwriter middag laten ze zien dat ze muziek kunnen brengen in de meest pure vorm. Met enkel een contrabas én zang zullen de twee het publiek meevoeren op een muzikale trip.

De derde singer / songwriter middag vindt op zondag 12 januari plaats in Café de Tuymelaer op de Grote Markt in Bergen op Zoom. De middag is geheel gratis te bezoeken en vangt vanaf 15.00. Meer informatie over de artiesten én de middag via www.west-point.nl.