De eerste reacties - Wat een commentaren komen er op mijn boek, heerlijk gewoon. De Oversteek blijkt goed te 'vallen'.

Kijk een naar deze recensie: http://www.cubra.nl/specialebijdragen/BrabantCultureel/BC_BL_201312/BC_BL_201312_Boll_Franken.htm

Mooie recensie ook van Muriel Boll van het literatuurblad Brabant Cultuur, met uitspraken als: "De eerste vier zinnen nemen je gelijk mee". Of, "De wereld die Sonn Franken oproept, herinnert aan de boeken van Tolkien. Ook daarin gaat het om de strijd tussen goed en kwaad. Net als bij Tolkien vind je bij Franken elementen van oeroude verhalen en is er sprake van een ingewikkelde plot, magische formules, en meer van dergelijke zaken."  "Ik ga niets verklappen van de plot. Wel kan ik zeggen dat de schrijver alles in dit uitwaaierende verhaal in goede banen weet te leiden, en dat kan geen sinecure zijn geweest. Het verhaal zit goed in elkaar." Daarna geeft Muriel in haar recensie aan dat ze het boek met heel veel plezier gelezen heeft. 

Wat een eer om met Tolkien vergeleken te worden, nadat je al door Mevr. Priscilla Tolkien bent gefeliciteerd met het uitbrengen van je boek: "I thank you for your letter and book. I appreciate your kind words about my father and the inspiration you have derived from reading his works. I wish you well for the new writing career on which you have embarked, and much happiness in your work."

Maar ik ontvang nu ook de nodige reacties van de lezers zelf. En ook daar ben ik heel blij mee. 

Zo schrijft Conny Geertse:  "Sonn je boek was prachtig, ik hoop dat er nog een deel 2 komt. Bedankt voor het leesplezier en een stukske Bergse herkenbaarheid."

Grada Franken Schrijft: "nou het lees harstikke lekker is zelfs n beetje verslavend mooi werk sonn duur het lang voor je tweede uit kom ?hahaha Toppie broertje kan er n tweede druk uit voort kome toch? ik heb hem bijna uit is echt prachtig xxx"

Ella van Es schrijft: "Het boek pakt je gelijk Sonn! Gaaf!"

Marius van Nispen schrijft: "Echt een aanrader. lees lekker Sonn."

Mart Franken schrijft: "Op de eerste plaats , wil ik je zeggen, dat je schrijftaal lekker is. Leest prettig, boeiend, zo, dat je meer wilt weten.. Met veel genoegen las ik over het gezin, over de cafeetjes , je vader e.a.

Ik ben een lezer. Heb nagenoeg alle boeken van Simenon.De psychologie van Simenon, daar kan ik in verdrinken hoe hij over het Franse leven vertelt. Maar vooral over de interacties tussen mensen.Dat is mn genre. Daarmee zeggende, dat ik geen Fantasielezer ben. In beginsel vond ik de fantasie nog boeiend, maar t lukt me niet , om mn hoofd erbij te houden, alhoewel ik t sterk vind hoe alles op een moment samenkomt. Wat ik je dus wil zeggen, dat hoe je schrijft ik mooi vind, maar t genre is niet mijn ding. Ik vind de "gewone "wereld, als je begrijpt wat ik bedoel, al fantasievol genoeg, bijna abstract genoeg.

Om in t frans, af te sluiten; je t'embrasse Mart"

Judith Kolk schrijft:"Je snapt, ik heb gister je boek uitgelezen, nou... complimenten hoor! Vooral omdat je me zeer nieuwsgierig naar iedere volgende bladzijde hebt weten te houden en dát terwijl het eigenlijk niet mijn genre is, echt goed!! Ga door hiermee, je hebt talent, en IK kan het weten haha , want ik lees me helemaal suf, dagelijks!!"

Dit zijn natuurlijk hartstikke mooie recensies, ik ben er dan ook erg blij mee en het inspireert mij om verder te gaan met schrijven. Deel II is al onderweg natuurlijk. Maar eerst werk ik aan mijn bundel gedichten in combinatie met foto's die ik zelf geschoten heb en die voor mij een mooi moment of beschouwing vangen. Een eerste concept heb ik al aan de uitgeverij laten lezen.

Mijn contact Merit Roodbeen schreef me:

"Ik heb de gedichten (niet allemaal maar wel veel) van je nieuwe concept gelezen, ze zijn mooi zeg! Bij die laatste kreeg ik tranen in mijn ogen, die kwam goed binnen zal ik maar zeggen. Zal wel komen omdat ik mijn moeder moet missen (die is bijna 12 jaar geleden overleden maar ik voel me nog altijd verbonden met haar) maar dat neemt niet weg dat het gewoon super mooi verwoord is. Kortom: mijn complimenten!"


Dit alles geeft me alleen maar een blij en goed gevoel. Ik ben op de goede weg, dat weet ik nu zeker en daarom ga ik ook vol gas verder.  Eerst de gedichtenbundel. Voor 2014 staat deel II van mijn boek op stapel, maar ook ga ik projecten aan met de kunstfotograaf Frank van Es, en met de kunstenares Toos van Elsakker.  Het wordt een druk, maar beslist mooi en uitdagend jaar.