Samen in de Regio kijkt terug op een zeer geslaagde Kansenbeurs en Stagemarkt! Maar liefst 38 organisaties hebben zich op 28 november jl. op deze beurs in De Stoelemat gepresenteerd. Er waren honderden enthousiaste bezoekers die met hen wilden kennismaken. “Aan de tafels werden geanimeerde gesprekken gevoerd en er zijn meer dan 230 afspraken gemaakt voor nadere kennismaking- en sollicitatiegesprekken. Een prachtig resultaat waar we met zijn allen erg trots op mogen zijn”, aldus Anita Karremans, directeur van Samen in de Regio.

Vrijwilligerswerk, (maatschappelijke) stages en vacatures

Er was een divers aanbod van werkplekken: (maatschappelijke) stages, vrijwilligerswerk, werkervaringsplaatsen, BBL trajecten en zowel parttime als fulltime banen. De gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen hebben  mensen die bij hen momenteel een uitkering ontvangen  uitgenodigd om deel te nemen aan deze Kansenbeurs. Tijdens de beurs konden zij hun netwerk uitbreiden en zich persoonlijk aan deze bedrijven en maatschappelijke organisaties voorstellen.

De deelnemende organisaties waren laaiend enthousiast over deze editie van de Kansenbeurs. Door de combinatie met de Stagemarkt kwamen zij met nog meer geïnteresseerden in gesprek. In een tijd dat vrijwilligers en stagiaires steeds belangrijker worden is het prettig een platform voor handen te hebben waar mensen elkaar écht kunnen ontmoeten. De bedrijven die mensen zochten voor hun vacatures hebben deze avond ontzettend veel nieuwe kandidaten ontmoet, het was aan hun tafels enorm druk.

Samen voor de Regio wordt Samen in de Regio

Tijdens de Kansenbeurs en Stagemarkt kondigde “Samen voor de Regio” aan dat haar naam zal veranderen in “Samen in de Regio”. Deze nieuwe naam met een fris nieuw logo symboliseert nog meer dat deze stichting het resultaat is van een inspanning van personen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen samen. De stichting is er niet alleen vóór deze regio maar maakt er daadwerkelijk deel van uit. De dienstverlening wordt doorlopend verbeterd en de stichting heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. Dit alles belooft veel goeds voor de toekomst.

Kansenbeurs en Stagemarkt alleen mogelijk door samenwerking

Deze beurs is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is door samen te werken. De Stoelemat stelde  haar locatie en drankjes beschikbaar, Bakker Groffen en Bakhuys Brood en Banket zorgden ervoor dat de standhouders een broodmaaltijd kregen. De Klantmanagers en Teamleiders van de ISD waren als gastvrouwen en gastheren aanwezig, evenals een tweetal managers van Sagènn. Gijs Proost Fotografie  legde alles op de gevoelige plaat vast, de Rabobank en ABN AMRO doneerden pennen om alle afspraken mee vast te leggen en de Gemeenten en Scholen zorgden ervoor dat scholieren en werkzoekenden uitgenodigd en juist geïnformeerd werden. Tot slot kwam Stichting Samen Werken met een aantal sterke mannen en vrouwen helpen bij de inrichting van de zaal. Op unieke wijze wordt een dergelijk evenement vorm gegeven door meerdere partijen en wordt het een succes!