Danny Vera, Jan van Wijk en Sinterklaas, dat waren zoal de ingrediënten van alweer een mooi vol weekend in Bergen op Zoom.

De Waterput had deze zaterdagmiddag Danny Vera weten te strikken die samen met Rob De Groot, ook al zo'n kanjer, een intiem optreden in petto had voor een bomvolle Waterput. De bezoekers konden genieten van een sterk optreden want Danny Vera heeft zoveel meer te bieden dan hem wordt toegestaan tijdens de VI uitzendingen. Hij trakteerde dan ook op een prachtige juweeltjes van songs. De Zeeuw had ook een aantal fans meegenomen zoals duidelijk klonk uit de opmerkingen die je rond je mocht horen. Al bij al had Gilly van de Waterput weer een top middag.

Presentatie nieuw boek van Jan van Wijk

Op zondagmiddag 24 november was het al vroeg een drukte van jewelste bij het spiksplinternieuwe Proeflokaal Spiritum van de Familie Nuijten. Het was dan ook een bijzondere dag, de presentatie van de allernieuwste pennenvrucht van Jan van Wijk. Het boek heet 'Verankering van Vastenavend' en Jan laat niets aan de verbeelding over als hij verhaalt over saamhorigheid, de vele vrijwilligers en de feestvreugde van het festijn. In de aanwezigheid van vrienden en familie werd het boek gepresenteerd. De netto opbrengst gaat naar een goed doel zoals Jan dat altijd doet: Stichting Vrienden Hospice de Markies Bergen op Zoom. De West Moat Jazzband zorgde voor de muzikale omkleding van de middag. Overigens Jan werd niet alleen warme gevoelens rijker deze namiddag, hij won ook  nog eens een fles wijn van Frank Nuijten. De twee waren een weddenschap aangegaan waarbij Jan stelde dat "Het allereerste officiële evenement hier zit de tent bomvol." En inderdaad dat was zo deze middag. De middag werd aan elkaar gepraat door Jan zelf, en dus volgden anekdotes over hoe Frank 32 WC  potten uit de grond had gehaald omdat het huidige proeflokaal op de grond stond waar vroeger de WC's van de kazerne waren. De aanwezigen genoten zichtbaar en de gastheer Jan van Wijk nog meer.

Sinterklaas

Je zag het al op weg naar het Markiezenhof, er waren veel ouders en grootouders op pad met de kleintjes. Veel kinderen waren zelfs verkleed als kleine pietermannetjes en vrouwtjes. De oogjes straalden toen ze op zoek gingen naar de Hofzaal. Daar immers wachtte Sinterklaas hen al op, en met hem heel veel zwarte pieten. Het was voor de kleintjes een hele beleving. De kinderen wilden maar wat graag met de Sint op de foto. Trotse ouders, opa’s en oma’s haalden hun fotocamera of mobiele telefoon tevoorschijn en schoten haastig wat kiekjes van hun kroost. Er was zelfs sprake van een wachtrij, want iedereen wilde van deze kans gebruik maken. Zo kon je ook met de verschillende zwarte pieten op de foto gezet worden. De kinderen hadden geen tijd om zich te vervelen. Er stonden volop spelletjes klaar om hen bezig te houden. Zo moesten er objecten met een lange stok voorzien van een haak ‘gehengeld’ worden. Maar ook had de Sint de Voorleespiet meegenomen. In een hoekje van de hofzaal zag je dan ook een heel groepje kinderen zitten die met alle aandacht naar deze piet luisterden. Kortom, voor de kleintjes was het heel gezellig.