Willemstad – Op 24 augustus jl. organiseerde de Ronde Tafel 137 uit Steenbergen alweer de 7de editie van Jazz 4-Good in het pittoreske havenstadje Willemstad.

Dit jaarlijks terugkerende fundraising evenement was dit jaar weer een daverend succes! Bezoekers kregen bands voorgeschoteld als Organ Tanation, Blender ft. Def P, Bruut!, Jazzjunkies en de Busquito’s , allemaal bands met landelijke faam in de jazzscene.

De reden dat de organiserende Ronde Tafel 137 in samenwerking met de lokale Horeca en een scala aan sponsoren ieder jaar weer topacts aan zich weet te binden is het gezamenlijke goede doel. Dit jaar had dit doel een bijzondere bestemming, namelijk: Voedselbank Stichting Goed Ontmoet.

Stichting Voedselbank Goed Ontmoet voorziet wekelijks meer dan 1500 mensen in de regio Brabant en Zeeland van een gratis voedselpakket en dat maakt Stichting Voedselbank Goed Ontmoet één van de grootste voedselbanken in Nederland en de grootste in Zuid Nederland. De organisatie bestaat dankzij 150 vrijwilligers die dagelijks klaar staan voor hun klanten. Maar ook zonder sponsoring kan Goed Ontmoet niet bestaan. Hun sponsoren bestaan in principe uit twee verschillende sponsoren. Allereerst de leveranciers van het voedsel, dit zijn zowel landelijke leveranciers als de lokale supermarkten en bedrijven die goederen in natura ter beschikking stellen voor de voedselpakketten. Daarnaast is Goed Ontmoet afhankelijk van financiële ondersteuning door particulieren, bedrijfsleven, kerken en serviceclubs.

De opbrengst van Jazz 4-Good 2013 is vrijdagavond 18 oktober jl. in Bergen op Zoom bekend gemaakt aan Stichting Goed Ontmoet. De cheque van EUR 2.050,00 werd overhandigd door Ronde Tafel 137 aan het bestuur van de stichting. Een prachtig resultaat waar de organisatie, sponsoren, deelnemende horeca en alle bezoekers trots op mogen zijn en waar Voedselbank Stichting Goed Ontmoet ontzettend dankbaar voor is.

De Ronde Tafel, of ook wel genoemd de Nederlandsche Tafelronde, is een club met uitsluitend mannelijke leden in de leeftijd van 25 tot 40 jaar. Zij stellen zich ten doel om inzicht te verschaffen in de wijze waarop anderen zich, zowel persoonlijk als in hun beroep, ontplooien. De Ronde Tafel stimuleert zijn leden bij de ontwikkeling van hun eigen persoonlijkheid.

{gallery}20131015rondetafel