Verkoopprijs dekt niet meer sterk gestegen kosten Zodra 11 november dichterbij komt gaat het hart van menig vastenavendvierder sneller kloppen. En 11-11 betekent ook dat het ontwerp van het ‘veldteke’ en dus ook het ‘bronze veldteke’ bekend wordt en daar zit vooral de fervente verzamelaar op te wachten. Hoewel, waar men vorig jaar nog 22 euro voor dit unieke vastenavendbeeldje neertelde, zal straks 33 euro moeten worden betaald. Het gevolg van sterk gestegen kosten en het wegvallen van belangrijke Specifieke, facilitaire  sponsors, aldus de producent van het product, Stichting Vastenavend.

Ad Koopman van de Financiële Commissie van de Stichting Vastenavend licht de verhoging toe: “Het bronzen veldteken is vooral bij verzamelaars erg gewild. Toch zien we de laatste jaren de verkoop behoorlijk teruglopen. Daarbij zijn de productiekosten gestegen en zijn er belangrijke sponsors weg gevallen. Dat betekent dat het niet meer rendabel is om het in een kleine oplage nog voor de oude prijs aan te kunnen bieden. Spijtig, maar helaas onvermijdelijk”. Koopman legt uit dat de Stichting Vastenavend zich goed beseft dat deze nieuwe prijs, zelfs voor echte verzamelaars, niet zomaar op te brengen is. “Daarom willen we trouwe kopers van het bronzen veldteken via deze weg alvast op de hoogte brengen van de prijsstijging. En we willen graag weten of men zich ondanks de prijsstijging toch wil aanmelden voor het exemplaar van 2014. Dat kan via een speciaal e-mailadres (zie hieronder). En zodra we weten of er genoeg aanmeldingen zijn, gaan we ook echt aan de slag.”

Het is dus nog niet helemaal zeker dat het bronzen veldteken 2014 ook echt wordt geproduceerd. Bij te weinig aanmeldingen kan de Stichting Vastenavend alsnog besluiten om het niet op de markt te brengen. Koopman: “Het zou natuurlijk erg jammer zijn als we deze mooie serie, die in 2006 begon, niet meer kunnen continueren”.

 

Men kan zich tot 25 oktober voor een voorinschrijving aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.