Op 12 en 13 oktober is er een tweedaagse editie van het 5e Bergs Bluesfestival, wederom  in het Vestzaktheater bij café Het Zwijnshoofd in de Moeregrebstraat in Bergen op Zoom. Stichting Live @ Zoom biedt zoals elk jaar een gevarieerd programma aan voor alle blues liefhebbers! Dit keer met top bluesacts uit Nederland, één uit Italië en één uit de States!

Op zaterdagavond gaan de deuren van het gezellige café open om 21.30 uur en rond de klok van 22.15 uur bijten Them Boothill Bastards de spits af voor deze speciale festivalavond van Stichting Live@Zoom.

Rond 23.30 uur maken The girls hun rentree na het geweldige succes van vorig jaar…..

The Desperate Bluesgirls (IT)

In september 2008 is de oprichting van de Desperate Bluesgirls een feit. De alleen maar uit vrouwen bestaande band begint de hoofdstad van Italië te veroveren met hun mix van blues, rock en funk. De meiden zijn gek op de Il loro repertorio spazia dai padri del blues, come Muddy Waters, BBKing, Buddy Guy, Ray Charles, Etta James, agli artisti più moderni, come Joe Bonamassa e Robben Ford, passando per i Led Zeppelin, Jimi Hendrix e Janis Joplin, e rivisitando in modo personale successi di generi diversi; il tutto sempre con grande passione e ...femminilità!blues van Muddy Waters, BB King, Buddy Guy, Ray Charles en Etta James. Maar spelen ook graag nummers van Joe Bonamassa, Robben Ford, Led Zeppelin, Jimi Hendrix en Janis Joplin. Ze spelen de nummers met veel passie en vrouwelijkheid ...!
Raffaella Monza - Vocals en Harp, Flavia Lucchetti – Guitar, Martina Bertini – Bas, Cristiana Della Vecchia – piano & keyboards, Giulia Lazzarino - drums

 

Op zondag 13 oktober gaat de zaal open om 15.00 uur voor de aftrap van het jaarlijkse bluesfestival op de 2e zondagmiddag van oktober

 

Robbert Fossen en Peter Struijk

Robbert en Peter spelen ‘hun’ Chicago Blues èn met de 4 mans Fossen & Struijk Band èn als duo.
Als duo bouwen ze hun show op van akoestische- naar elektrische (Chicago) blues.
September 2012 wonnen zij als duo The Dutch Blues Challenge en vertegenwoordigden Nederland in Memphis eind januari 2013 bij de prestigieuze International Blues Challenge. Hier haalden zij de finale!
Nooit haalde een Nederlandse blues-act de finale in Memphis.

Robbert Fossen is geboren in 1969 en begon blues te zingen in de jaren '80. Weer later begon hij gitaar en harmonica te spelen. Robbert heeft veel optredens gedaan met onder andere A Crossroads Deal en The Robbert Fossen Blues Band. Tijdens zijn carrière heeft hij mogen spelen met blues muzikanten als John Primer, Tail Dragger, Chick Rodgers, Nick Holt, Charles Hayes, TModel Ford, Willie Kent en Magic Slim en zijn band The Teardrops.  Robbert speelt Chicago Blues.
Peter Struijk is geboren in Gouda en groeide op in Den Haag en omstreken. Zijn debuutalbum "Human Ways" heeft hij opgenomen met grootheden uit de Nederlandse blueswereld zoals Robbert Fossen, Little Boogie Boy, Hammie van Hall, Peter van Zon en de legendarische Chicago Blues zanger Tail Dagger. As duo hebben ze de DVD ‘Live at De Amer’ uitgebracht. Als band de CD 'Clubbing'

 

More info: www.chicagoblues.nl