Een binnenstad bomvol elfen die vrolijk door de straten paraderen, Elfen die mensen helpen met de kerstinkopen door ze een handje toe te steken bij het dragen naar de auto’s. Een liedje hier en daar. ElfenBoz was op z’n minst opzienbarend.

Het is maar de vraag hoe dat de komende decembermaand er uit ziet. Het was de bedoeling om meer bezoekers te trekken door op deze wijze de binnenstad aantrekkelijker te maken. Al deze “entertainment” heeft volgens de Sterck voorzitter er toe geleid dat er inderdaad ruim 50.000 bezoekers extra te verwelkomen waren. De kosten echter waren behoorlijk hoog. Dat kwam dan ook op behoorlijk wat commentaar te staan van zowel buitenaf als wel uit de eigen gelederen. En dat is direct te merken geweest op volgende edities. Het begon met een begroting van 60.000 euro, er volgde een jaar met 50.000 en dit jaar zou er een budget van 40.000 euro gereed staan. De politiek is zich echter danig aan het roeren. Elk jaar krijgt de ondernemersvereniging van de binnenstad een behoorlijke duit subsidie en de huidige politici zint het niet dat er zoveel subsidiegeld naar een dergelijke uitgave gaat. Wethouder Linssen gaf al eerder aan dat het college de begroting van Sterck heeft goedgekeurd met uitzondering van de besteding aan ElfenBoz. ‘We hebben Sterck tot 15 september de tijd gegeven om de uitgave te heroverwegen.’ Dat is dus duidelijke taal die de ondernemingsvereniging er op wijst het evenement aanzienlijk te verkleinen. Dat schoot bij een aantal elfjes weer in het verkeerde keelgat. Ronald Krijtenburg is zo’n elf. Hij heeft het initiatief tot “Red het ElfenBoz” actieplan genomen. De website www.red-het-elfenboz.nl moet hier het speerpunt toe worden. Afgelopen weekend trokken Ronald en zijn elfen kornuiten ook langs de kramen van de Krabbenfoor om handtekeningen te verzamelen. Ze hopen met een petitie het college te vermurwen om het belang en de toegevoegde waarde van ElfenBoz in te zien, zodat er meer ruimte is voor een financiële gemeentelijke bijdrage. Dit sprookje is nog niet uitgeblazen.

De afgelopen Vastenavend bracht al de eerste “Elfensignalen” in beeld toen deze groep tijdens de optocht te zien was.  Verder nog wat foto's van december vorig jaar