De liefhebbers weten al waar ze moeten zijn: Daansbergen 48 (beeldentuin Paula Withagen) en Daansbergen 50 (atelier Noor Berntsen) te Halsteren. De laatste jaren kunnen we daar elke zomer weer terecht voor een prachtige tentoonstelling.

De fraaie tuinen van Noor en Paula worden dit keer in de weekeinden van 12, 13 en 14 juli, en 19, 20 en 21 juli opgeluisterd door maar liefst vijf kunstenaars. Tussen 12:00 uur en 18:00 uur kunnen we terecht voor de mooiste kunst van: Ria van Dijk, Noor Berntsen, Floor de Groot, Marianne van Zeeventer en Paula Withagen zelf. Ria’s werk bestaat hoofdzakelijk uit auqarellen waarbij de mens en het leven centraal staan. Bijzonder zijn de boeddhistische monniken die haar werken sieren. Noor werkt zowel figuratief als wel abstract. Bij haar is het proces van het schilderen zelf leidend voor het resultaat. Daarbij is extra aandacht voor de vorm en kleur die steeds een centrale rol in haar werk spelen. Ze werkt voornamelijk met acryl maar schroomt niet om allerlei gemengde technieken toe te passen. Floor is glazenier van opleiding, maar koos direct ook voor een extra opleiding brandschilderen. Haar glas in lood en glazen beelden zijn steeds meer een eigen stijl gaan krijgen, zodat in de loop van tijd de “Mannetjes en Monsters” zijn ontstaan. Het toont de groei van een jonge kunstenares die eerste invloeden als art-deco en jugendstil van zich af werpt en de eigen weg kiest. Beelden, schatkistjes en sieraden zijn te verwachten van Marianne. Haar objecten zijn van steen en zink, maar verbaas je niet als je bij voorbeeld in haar kistjes allerlei “schatten” uit de natuur vindt, in de veertjes gelegd of andere zachte materialen. Het geeft haar werk een onvoorspelbaar mysterieus karakter. Al deze kunst is te vinden in de prachtige tuinen van de buren Paula en Noor. Beide tuinen zijn een oase van schoonheid en rust waarbij de geexposeerde kunst extra tot zijn recht komt. Paula en Noor kennende zullen zij elke gast ontvangen met alle honneurs die je je maar kunt bedenken.

Paula Withagen is een gevoelsmens

Vanaf mijn eerste kennismaking met Paula was me al direct duidelijk dat ik hier met een bijzonder emotie-rijk persoon te doen had. Ze werkt vanuit ruwe steen en gaat vervolgens op zoek naar een resultaat dat invulling geeft aan haar zoektocht naar verbondenheid, houding en emotie. Bijna al haar werken tonen menselijke figuren die bij elk publiek een bepaald gevoel oproepen. Die beelden waar meerdere figuren één geheel vormen kenmerken zich door een bepaalde verbondenheid, zoals bij voorbeeld een moeder en kind samen kunnen oproepen. Het is wonderbaarlijk hoe een ogenschijnlijk kleine en tengere vrouw tot de gigantische werken kan komen zoals zij die op de Keukenhof exposeerde. Het draagt bij aan het overweldigende gevoel dat haar beelden aan ons als publiek meegeven. Je kunt er haast letterlijk niet omheen, het werk van Paula heeft een grote impact op elke bezoeker. En dat is toch bijzonder.

{gallery}artikelen/20130707paula{/hallery}