Zo Kinderopvang & Bso introduceert Zo aan Huis – Gastouderopvang

Brabant, 2 juli 2013 - Zo Kinderopvang & Bso biedt ouders in West-Brabant en Tholen vanaf vandaag een nieuwe dienst aan: Zo aan Huis-Gastouderopvang. Zo aan Huis levert de kwaliteit van een kinderopvang bij de gastouder thuis. Een Zo gastouder zorgt in een huiselijke sfeer voor de kinderen. Op tijden en dagen die volledig op de wensen van ouders zijn afgestemd. Zo biedt ouders nu alle mogelijke vormen van opvang en kan ouders adviseren bij het optimaal invullen van hun opvangwensen.

Vanaf vandaag kunnen ouders behalve opvang op een van de Zo en Toerdeloo vestigingen in West-Brabant en Tholen ook gebruik maken van gastouderopvang. Gastouders zorgen in een huiselijke omgeving voor de kinderen. De groepen die een gastouder opvangt zijn niet groter dan zes kinderen.

Kinderen die naar de gastouderopvang gaan kunnen bovendien gebruik maken van extra diensten op Zo en Toerdeloo vestigingen in de buurt, zoals kinderfeestjes, kinderkapper, opvoedadvies en de kinderfotograaf.

Zo stelt strenge eisen aan de gastouders. De gastouder moet 18 jaar of ouder zijn. De gastouder moet in het bezit zijn van een diploma MBO-2 Helpende zorg (en Welzijn), een geldig Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis en een Verklaring Omtrent Gedrag. Daarnaast worden zij geselecteerd op ervaring en kennis op het gebied van veiligheid, hygiëne en pedagogiek. Voor een kind naar een gastouder toe gaat voert Zo ook een controle uit in het huis van de gastouder om een veilige en gezonde opvangsituatie te kunnen waarborgen. Om de kwaliteit van goede zorg te waarborgen worden gastouders regelmatig bijgeschoold.