De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft besloten om de heer dr. F.A. (Frank) Petter aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Bergen op Zoom.

Dit is tijdens de (openbare) raadsvergadering van vrijdag  21 juni 2013 bekendgemaakt door Sander Siebelink, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. De aanbeveling gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister zal, na instemming van de ministerraad,  de voordracht aan de Koning doen.  

De heer Petter is momenteel burgemeester van de gemeente Woudrichem.

Frank Petter is 56 jaar, gehuwd en heeft een gezin met vijf kinderen.

Door het vertrek van Han Polman per 1 maart 2013, is de burgemeesterspost van Bergen op Zoom vacant geworden Op 5 maart 2013 heeft de gemeenteraad de profielschets vastgesteld. Op 19 maart 2013 werd de vacature opengesteld. Twintig personen hebben gesolliciteerd. 

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester per 1 september 2013 in Bergen op Zoom start.

Achtergrond informatie:

Frank Anthonie Petter (Breda, 29 december 1956) is een Nederlands politicus van het CDA.

Hij heeft theologie gestudeerd aan de Theologische Universiteit Kampen en was predikant van de gereformeerde kerken van Luttelgeest-Kuinre en Goes en later predikant van de protestantse kerkgemeenschap Dongen en Rijen. In 2002 promoveerde hij in de Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Petter was directeur van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg voor zijn benoeming in januari 2006 tot burgemeester van Woudrichem. Daarvoor zat hij ook al in de politiek want hij was lid van de Provinciale Staten.

In september 2011 werd hij nog herbenoemd als Burgemeester van Woudrichem, waardoor hij nog tot 2018 verbonden zou zijn met die stad. De Heer Petter is een daadkrachtige man, niet alleen in zijn ambt maar zeker ook in het dagelijkse leven. Zo sprong hij donderdag 10 mei 2012 pardoes in het water om een oudere dame die te water was geraakt uit het Ravelijn van Woudrichem te redden.  De Heer Petter heeft vijf kinderen. Bergen op Zoom is een stuk groter dan Woudrichem (15.000 inwoners) dus betekent dat wel een uitdaging en een stap hogerop. De raadsleden van Bergen op Zoom zijn behoorlijk enthousiasten denken met de heer Petter een goede keuze te hebben gemaakt waar de stad Bergen op Zoom mee de toekomst in kan.