Culinaire producten van de Brabantse Wal maken Proefmei tot een uniek evenement. Alhoewel het erg koud was, dat zag je aan de vele winterjassen, kwam er zaterdag toch nog behoorlijk veel volk de stad in.
Thaliaplein was het decor voor het CQ koor dat naast hun muzikale kwaliteiten ook hun kookkunsten toonden door hapjes uit te reiken. Op de Grote Markt zaten de terrassen vol. Winterjassen en sjaals vormden het beeld. En daar waar de warmtekanonnen en lampen stonden dromden de mensen samen. Het was erg guur voor de tijd van het jaar. Maar de pret was er niet minder om. Leden van het CKB lieten zich in de middag gelden en onderhielden het publiek. Op de binnenplaats en de achterplaats van het Markiezenhof was het traditioneel druk. Hier immers werd gekookt, werd geproefd, en werden mensen culinair onderhouden. Hier bevindt zich ook het hart, het zenuwcentrum, van Proefmei. Dit evenement is inmiddels een traditie en veel groter dan de oorspronkelijke gedachte was. Het biedt ondertussen een heel gevarieerd programma dat een weekend vult met culinair genot, veel entertainment en ook een behoorlijke portie cultuur. Maar ja, dat zal bureau Atlas wel niet meetellen. Voor een glimpje op zaterdagmiddag....