De supporters van SV DOSKO sprongen een huis hoog toen hun ploeg op 26 mei de uitwedstrijd van Deurne won met 2 – 5. Nu nog de thuiswedstrijd riepen ze. Alsof DOSKO al de hoofdklasse bereikt had. Natuurlijk lagen de kansen er bijzonder riant bij.

Frans Delrue is een fanatieke supporter van de Bergse club in het geel-rood. “Moet je kijken waar we vandaan komen. En dan gaan we nu de Hoofdklasse in. Dat is toch een prestatie van wereld formaat. Ik ben hartstikke trots op mijn kluppie”. Het zou inderdaad een bijzondere prestatie zijn van de Bergse club die via de nacompetitie deze mijlpaal bereikte. Elk jaar een klasse opschuiven is niet de meeste teams gegeven. “En we hebben al de prijs van ‘Beste Ploeg’ gepakt, dus dit is een heel mooi seizoen”, aldus Frans. BNdeSTEM had inderdaad de Bergse ploeg als de beste van het jaar benoemd. “Je zult zien dat er nu veel staat te gebeuren. Nu al roeren zich de nodige potentiële sponsoren, dus we hebben straks nog meer mogelijkheden”. Ik kijk Frans eens aan en vernoem de gebroeders Dietvorst die onlangs hun overstap naar Halsteren bekend maakten. Hoe moet je hun vertrek nu zien? Zij gaven immers aan de Hoofdklasse na te streven en een structureel verblijf in die competitie als doel te zien. Daartoe zagen ze bij Halsteren meer mogelijkheden dan bij DOSKO. “Rob en Bart zijn nog niet weg”, klinkt het stellig uit de mond van Frans. “Let op mijn woorden, die blijven gewoon bij ons. We spelen volgend jaar in de Hoofdklasse en dat doen we niet slechts één jaar. Ik zie ons daar blijven, met de gebroeders Dietvorst natuurlijk want die mannen kunnen wel voetballen”.  Even later komt Frans er nog eens op terug:”Kom je donderdag ook naar het clubhuis, want ik garandeer je, dat wordt één groot feest”. De fans hebben in ieder geval veel vertrouwen in het eerste team.

Ondertussen heeft DOSKO ook thuis gewonnen met 1 - 0 van Deurne, en daarmee is het 1e team gepromoveerd naar de hoofdklasse.