Een nieuwe jazzgeneratie op Pol’s Place for Jazz podium. Zondag 19 mei a.s. The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble en zaterdag 25 mei tijdens het jazzweekend YesSister JazzSister.

Reinier Baas is een jonge vernieuwende gitarist die heerlijk zijn eigen gang gaat. Met zijn band The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble timmert hij behoorlijk aan de weg. Nu o.a. in een tour van The Young Vips, langs alle bekende podia samen Kapok die ook al eens op het podium van Pol’s Place stonden.

Zijn tweede plaat (zowel op CD als Vinyl) Mostly Impovised Instrumental Indie Music werd met lovende kritieken ontvangen bij de Nederlandse pers. Met zijn ongewone bezetting van o.a. twee altsaxofonisten Maarten Hogenhuis (Bruut!) en Ben van Gelder (die momentele in Amerika verblijft net als drummer Mark Schilders) speelt Baas jazz op het randje van rock, maar vooral veel improvisatie tussen hem en zijn overige bandleden zoals drummer Mark Schilders, bassist Sean Fasciani en eerder genoemde Hogenhuis en van Gelder. Een heerlijk nieuw geluid van allemaal eigen stukken van Baas zijn hand en met de energie van een jong voetbal team.

Nog geen week later, op zaterdag 25 mei tijdens het jazzweekend, zullen er vier prachtige jonge dames het podium betreden. Wie dacht dat het geluid van de The Andrew Sisters passé was heeft het mis. Deze vrouwen weten feilloos hedendaagse popmuziek om te zetten in prachtige nieuwe jazzsongs. Close harmony anno 2013. Je zou denken dat de bekende pop songs zo op de plaat waren gezet. Uiteraard bijgestaan door kleine ritme sectie van bas, piano en drums. Laat je verrassen door Ellen, Eva, Marieke en Mylene, ofwel YesSisterJazzSister. Reinier Baas speelt met TMSRJME op zondag 19 mei a.s. om 16:00 – Entree Vrij. YesSister JazzSister speelt op zaterdag 25 mei a.s. om 21:30. Beiden in Pol’s Place for Jazz/Don Camillo Bar, Grote Markt 27, Bergen op Zoom. Kijk voor meer informatie op www.polsplaceforjazz.nl en op facebook.