BoZtoberFest op herhaling! Als ik met Paul Bakx praat wordt me al snel duidelijk dat er weer heel wat te gebeuren staat. “Sonn, vorig jaar was een enorm succes. Dat gaan we dit jaar zeker overdoen. En dan maar liefst drie dagen BoZtoberfest in plaats van twee!”


De eerste editie van oktober vorig jaar sloeg in als een bom. Nu zo tussen de regels al bekend is dat er een vervolg komt, stromen de aanvragen binnen. De mannen en vrouwen van de organisatie krijgen ook steeds vaker te horen:”Wanneer wordt het dit jaar weer gehouden?” Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober is dus nu Editie II gepland van het Bergse BoZtoberfest. “We kregen ook veel aanvragen van ouderen die wel iets meer ‘traditioneels’ verwachten. Maar we willen geen kopie van de Oktoberfesten wegzetten. Dit is een feest met een grote knipoog naar die Beierse feesten maar dan wel met een grote Bergse inslag”. Paul vertelt dat er hard aan verbetering gewerkt wordt. De pijnpuntjes van de eerste uitvoering moeten weggewerkt zijn, maar men wil ook meer betrokkenheid met de Bergse middenstand. De koopzondag is er bij gekomen, de organisatie biedt dan een grote meezingmiddag in de stijl van een oktoberfeest. De toegang is deze dag dan ook gratis. Omdat het ook wijnmaand is, wordt dit direct ook in het hele concept betrokken. De contacten zijn er al voor gelegd met die mensen die de Bergse Wijnmaand oktober organiseren. Op de zondagmiddag zullen er één of twee Live Karaoke bands spelen die vervolgens het publiek uitnodigen om ook het podum op te stappen. De vrijdag en de zaterdag zullen in dezelfde stijl als vorig jaar ingevuld worden. Ook nu staan er weer een keur van artiesten en bands klaar om de tent uit zijn voegen te laten barsten. De zondag wordt de afscheidsklapper, waarbij loopbandjes door de stad gaan, het winkelende muziek vermaken en vervolgens als echte Rattenvangers van Bergen de mensen achter zich aan lokken naar De Grote Markt. Ook zullen Bergse koren gevraagd worden hun inbreng te leveren. “Het moet één groot muziekfeest worden en we gaan alle zeilen bijzetten om van dit feest een echte Bergse traditie te maken. We hebben vorig jaar gezien dat er veel animo voor is. En het blijkt dat nog steeds opgaat, want nu de kaarten al te koop komen lopen de aanvragen als een speer”. Het is duidelijk dat de organisatie er zin in heeft. De entourage in de tent die dit weekend op de Grote Markt geplaatst wordt zal er heel anders uitzien. De plaats van het podium is anders en …. Nog veel meer maar dat mag ik (nog) niet bekend maken.

Dames en Heren in Tirol outfits.

De dirndels, de lederhosen, zelfs de hoeden ontbraken niet op Editie I. Er waren tal van zaken die juist de dagen vooraf aan het feest ineens een grote toeloop kregen van mensen die toch wel in originele outfits op dit grootse feest wilden verschijnen. Een kwestie van zien, en gezien worden. En je kunt er nog prijzen mee winnen ook!!

Een kleine terugblik op vorig jaar dan maar?