Hoe makkelijk het is om mee te doen?  De een heeft een team met vrienden, de ander met collega’s en weer iemand anders vormt een familieteam. Maar dat ook via social media teams ontstaan voor de SamenLoop voor Hoop is wel erg bijzonder. ‘Never stop walking’ is de naam van het SamenLoop-team dat ontstond via Facebook. Ook zij zetten zich in voor KWF Kankerbestrijding door op 14 en 15 september mee te doen aan de SamenLoop voor Hoop, het 24 uurs wandelevenement op sportpark Rozenoord.

“Een goede vriendin attendeerde mij op de SamenLoop”, vertelt teamcaptain Wendy Jooren. “Zij ging als vrijwilligster helpen en vroeg ik of ik ook interesse had om mee te helpen of mee te doen. Voor dat laatste heb ik gekozen.” Maar hoe krijg je dan een team bij elkaar? Wendy: “Eigenlijk ging dat heel gemakkelijk. Ik heb een oproep geplaatst op Facebook: ‘Ik wil meelopen met de Samenloop voor Hoop. Alleen gaat me dat niet lukken. Wie loopt er mee?’ Binnen een uur had het 1e teamlid zich gemeld. En binnen een paar dagen hadden we een team van 15 personen. Daar zijn er uiteindelijk nog 6 bijgekomen. Allemaal vrienden, kennissen, ouders van iemand.”

Iedereen kan meedoen

Ondertussen gonst het in Bergen op Zoom en omstreken van teams in oprichting. Twintig hebben zich al ingeschreven, maar veel meer zijn er nog welkom! Bedoeling is dat de teams 24 uur wandelen voor het goede doel. Tenminste 1 teamlid moet er op de baan zijn. Op die manier kan iedereen jong, oud, fit of niet fit, meedoen aan de SamenLoop voor Hoop. Binnen een team maken de leden afspraken over wie wanneer wandelt. De een kan een paar uur wandelen, een ander een kwartier of half uur, dat maakt niet uit. Ook het lage inschrijfgeld (10 euro per teamlid) zorgt ervoor dat de SamenLoop een evenement is waarbij iedereen kan helpen in de strijd tegen kanker.

Geen minimumbedrag

Er is geen minimumbedrag wat teams moeten ophalen om mee te kunnen doen. Hoe meer geld hoe beter natuurlijk, maar niks hoeft. Dat mensen meedoen en laten zien dat zij de strijd tegen kanker steunen, is het allerbelangrijkste. Het team Never stop walking is al enthousiast begonnen met de voorbereidingen. Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding en gaan daar helemaal voor. Wendy: “We zijn al enthousiast begonnen om te bedenken hoe we van tevoren en tijdens de 24 uurs geld kunnen inzamelen. Verschillende bedrijven zijn al aangeschreven. Een aantal Bergse bedrijven heeft al gereageerd en is bereid ons te steunen. Dat varieert van een geldbedrag tot een cadeaubon of cadeaupakket. Als tegenprestatie maken we reclame voor hen bij onze kraam.”

Gezelligheid

Naast het wandelen is de SamenLoop voor Hoop een evenement met heel veel amusement en gezelligheid. Ook de teams kunnen een kraam krijgen waar ze spullen en lekkers kunnen verkopen. Wendy vertelt hoe ze dat bij hun team aanpakken: “We zijn nog maar net gestart, maar toch zijn er ook al heel veel leuke plannen voor het inzamelen van geld bij onze kraam. Zo hebben we een springkussen geregeld waar de jongste bezoekers tegen een klein prijsje zich lekker kunnen vermaken.

Sportverenigingen steunen de SamenLoop
Steeds meer sportverenigingen gaan zich inzetten voor de SamenLoop. Het team Never stop walking en voetbalvereniging FC Bergen werken daarin samen. Hun clubtoernooi in juni zal in het teken staan van de SamenLoop voor Hoop en dus KWF kankerbestrijding. Wendy: “Tijdens het clubtoernooi zijn we als SamenLoop-team aanwezig om geld in te zamelen. En FC Bergen zal daar zelf nog een extra bedrag aan toevoegen. Helemaal super dus! 

Ieder met een eigen reden

Iedereen werkt met de SamenLoop mee aan hetzelfde doel: een betere behandeling en genezing van kanker mogelijk maken. En iedereen die meedoet heeft daar weer een eigen reden en verhaal bij. Wendy: “Binnen ons team zijn veel mensen die meedoen omdat ze iemand zijn verloren aan kanker of iemand kennen die bezig is met de strijd of die de strijd heeft gewonnen. Ik loop zelf mee voor een aantal familieleden die ik heb verloren aan kanker en voor mijn moeder die twee keer kanker heeft kunnen overwinnen. Maar we hebben ook teamleden die gewoon meelopen omdat ze graag iets voor een goed doel willen doen. Je hoeft dus zeker niet in je omgeving hiermee te maken hebben gehad om mee te lopen. Iedere reden is er 1.

Wie meer wil weten over de SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom of wil inschrijven, kijk op www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl of www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom.