De weg van de kreatieve géést. Bericht van Stichting Vastenavend.

Het is de dinsdagmiddag van de Vastenavend, het zonnetje schijnt, “ons lieve n’ eer is immers ’n bergenèèr” klinkt het.  De Optocht trekt door de straten van ’t Krabbegat. Een golf van muziek, onvervalste leut en geroezemoes langs de kant en …… imposante, kleurrijke, verrassende indrukwekkende wagens van groot formaat. Maar wat is nu de basis voor deze wagens? Welke ideeën zitten erachter? En wie is de man of vrouw achter deze ideeën?

Om meer te weten te komen over het ontwerp achter de wagen, organiseert de Stichting Vastenavend dit jaar een avond waar de  ontwerpers  hun creaties presenteren en hun geheimen prijsgeven. Deze  avond staat in het teken van de ontwerpen die in aanmerking komen voor “de Mie d’n Oskar”. De ontwerpers kunnen het verhaal achter de wagen kwijt. Waar zitten de dubbele bodems? Hoe is het idee ontstaan en hoe is het uitgewerkt?

De avond wordt gehouden op maandag 28 januari 2013 in de arenafoyer van stadsschouwburg de Maagd. Deze avond is  alleen toegankelijk  voor genodigden, wat hoofdzakelijk vakbroeders zullen zijn. De avond krijgt de titel "Tentòòngespreid!”.

Vanaf de dag na deze avond zijn de ontwerpen te bezichtigen in de Kapitelenzaal van de Stadsschouwburg. SBM verzorgt hiervoor speciale rondleidingen. Op vrijdagavond 1 februari 2013 is de maagd  open voor publiek zodat de ontwerpen kunnen worden bewonderd.

Kijk voor meer informatie op www.stichtingvastenavend.nl/optocht en volg ons via facebook.com/StVastenavend of twitter.com/StVastenavend