Oktober Wijnmaand Bergen op Zoom had weer iets moois voor ons in petto.

In de maand oktober hebben ze sowieso altijd iets speciaals. En deze zaterdag 27 oktober was het weer raak. Het werd een hele tour du force. Eerst werd iedereen welkom geheten in het Gemeentehuis, en vervolgens was de Markt gevuld met klassieke bussen die al de bezoekers in groepen naar de volgende bestemming voerden. Het bleek één grote publiciteitsstunt. Lees maar hier onder. Onze fotograaf Niels Krebbeks was natuurlijk aanwezig, maar kon helaas niet het aller laatste einde beleven; hij moest namelijk in haastige spoed zich naar Gebouw T begeven waar Cornald Maas zich waagde aan menig vraag van het Bergse publiek en Bergse cultuur mensen.

Al bij al was het weer een levendige zaterdag. Voor meer foto's van Niels Krebbekx,.....   kijk hier

BoZteVin was een publiciteitsstunt!

Voor een volle hal van het Oude stadhuis onthulde stichting OktoBer Wijnmaand aan de 120 deelnemers van de Mystery Wine Tour dat de “gevonden BoZteVin”, die een week eerder de kranten haalde, een grote grap was. In samenspraak met Het Markiezenhof was er zelfs een persmoment van gemaakt en de “historische vondst” in een vitrine aldaar geplaatst. Het mocht de pret van de avond niet drukken. Alle gasten hadden de hele avond heerlijke wijnen gedronken uit de aangeklede reageerbuis en lieten het zich na die mededeling niet minder smaken.

De Mystery Wine Tour begon opnieuw in de hal van het Oude Stadhuis. Deze keer gingen de deelnemers op reis langs een vijftal wijnlanden. Hen werd gevraagd om naar buiten te gaan en op de Grote Markt stonden vier oude maar zeer fraaie bussen op hen te wachten. Men had een busticket ontvangen en kon daarmee in de Amerikaanse Greyhound, Franse, Argentijnse en Spaanse bus stappen. Aan boord werden ze welkom geheten met wijnen uit het bijbehorende land, hier en daar een hapje, live muziek en natuurlijk inspirerende uitleg over de gepresenteerde dranken. De bussen gingen op tour door de omgeving van Bergen op Zoom en kwamen elkaar op gezette tijden weet tegen. Daar was het overstappen geblazen en na vier vrolijke ritten kwam het gezelschap weer aan op de Grote Markt voor een laatste proeverij met Zuid-Afrikaanse wijn. Het leverde veel vrolijke gezichten en taferelen op. Drinken uit een BoZteVin beviel best! De gasten waren dan ook blij met de mededeling dat ze deze mee mochten nemen. Velen van hen lieten nu al weten er volgend jaar graag weer bij te zijn. Reden voor de organisatie om met een tevreden gevoel terug te kijken op een geslaagde OktoBer Wijnmaand.