Een jaar na de opening draait dermaTeam, het behandelcentrum voor dermatologie, op volle sterkte.  Dermatoloog D. van Gerwen: “We zien een toenemend aantal patiënten en hebben een geslaagd eerste jaar achter de rug.”  Ondanks de relatief korte voorbereidingstijd zijn er vanaf het begin nauwelijks opstartproblemen geweest. Van Gerwen: “De organisatie loopt heel goed en efficiënt. Zo wordt bijvoorbeeld volledig digitaal gewerkt, zonder papieren dossiers. Door deze efficiency  zijn er  nauwelijks wachttijden. Inmiddels bezochten meer dan 7.000 patiënten de kliniek. We constateren ook een hoge mate van tevredenheid bij onze patiënten en ook bij de (huis)artsen die naar ons verwijzen.”

Het brede aanbod aan dermatologische behandelingen is inmiddels uitgebreid met een multidisciplinair spataderspreekuur samen met erkend vaatchirurg T. Bikkers. Door deze samenwerking is de diagnostiek en behandeling van spataderen en bijbehorende huidafwijkingen optimaal.

Behandelingen bij dermaTeam worden ondersteund door praktisch alle zorgverzekeraars in de regio. Van Gerwen: “We hebben vrij snel contracten kunnen afsluiten met CZ, Achmea en VGZ/UVIT. Inmiddels zijn de overeenkomsten met andere zorgverzekeraars zo goed als rond.”

Het behandelcentrum sluit zich binnenkort aan bij ZorgDomein. Dit digitale portaal biedt huisartsen de mogelijkheid om patiënten bij het centrum via de computer voor een behandeling aan te melden. Voor regio Zeeland benut dermaTeam via Zorgportaal ook de mogelijkheden van de digitale patiëntendossiers. Huisartsen kunnen hierin de gegevens van hun patiënten over behandelingen in ziekenhuizen en behandelcentra inzien. In het kader van het eenjarig bestaan organiseert het dermaTeam binnenkort een symposium voor huisartsen uit Zeeland en West-Brabant, waarin zij op de hoogte worden gebracht van recente ontwikkelingen op het gebied van de dermatologie.

Dermatologie is het snelst groeiende specialisme. Dat komt mede door een sterke toename van mensen met huidkanker. Nederland kent daardoor een tekort aan dermatologen, artsen die zijn gespecialiseerd in huidziekten. Reden voor de Vlissingse dermatoloog W. Habets en dr. D. van Gerwen, dermatoloog in het Lievensberg ziekenhuis om in september vorig jaar met dermaTeam te starten. De inwoners van Zeeland kunnen daardoor blijven rekenen op goede dermatologische zorg.