Page 17 - Dagboek van een schrijver
P. 17

In gesprek met –


                Bert Bevers







            Februari 2012

            Toevallig dronk hij zijn eerste ‘pilske’ in dezelfde horecagelegenheid als nu mijn
            stamcafé is. Alleen heette het toen nog van Nijnatten. “Ik mocht als 9-jarig jochie met
            mijn opa mee als die ging biljarten. Mijn eerste pilske was een oud bruin met suiker.
            Ik mocht er later zelfs met die oude mannen aan de grote ronde tafel zitten waar
            allerlei gesprekken plaatsvonden en waar men zat ‘te wippen’. Cees van Nijnatten zat
            daar dikwijls tussen, die zat daar dikwijls liever dan dat hij achter de toog stond”. Bert
            kan met veel plezier terug denken aan die tijd. Aan die eerste tijd in de
            Moeregrebstraat, en later in de Kaatsbaan, maar ook aan  zijn vriendschap met Mart
            Franken met wie hij zowat opgroeide, heeft hij heel wat herinneringen over gehouden.
            Ook aan zijn eerste bemoeienissen met de oprichting van WEL, waar hij vervolgens
            Albert Hagenaars tegen het lijf liep. Bert is iemand die van steden houdt. Naast
            Antwerpen vindt hij ook Parijs enorm boeiend. Arrondissementen, één van zijn laatste
            bundels is een prachtig voorbeeld hoe zijn interesses voedsel voor zijn werk vormen.
            Want er is één ding dat heel snel tijdens het gesprek duidelijk wordt: Bert is altijd
            bezig met zijn werk. Het is zijn adem, zijn voedsel, en zijn gedachten zijn continu
            bezig om vorm te geven. Om over zijn werk te praten is Bert duidelijk, “Ik trek mijn
            eigen plan, ik doe geen concessies. Ik houd ook altijd maar één versie van een werk
            over. Ik hou immers van het origineel”.


                                                                                                17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22