Woensdagavond 2 november hield Stichting De Vierschaar de Kick-Off van haar nieuwe productie “Shakespeare Verliefd”.

 

Op de binnenplaats van het Markiezenhof, waar in juli 2017 de opvoeringen plaats zullen vinden, kwam de nieuwe cast en een aantal medewerkers bijeen. De bijeenkomst werd geopend door voorzitter Marco Duijvelaar. Hij roemde de samenwerking binnen bestuur en de commissies en maakte van de gelegenheid gebruik wat  nieuwe gezichten voor te stellen: penningmeester Corné van de Broek, secretaris Niels Vos, en de voorzitters van de commissie Artistiek, Willem Matthijsen, en MarCom, Cees Bosmans. Duijvelaar gaf aan niet alleen erg trots te zijn op alle medewerkers van De Vierschaar, maar zeker ook op het artistieke team van Shakespeare Verliefd, geleid door regisseur Arthur van Broekhoven en componist Rob van den Aarsen. 

 

Hierna was het woord aan regisseur Arthur van Broekhoven. Deze stelde zijn regie-assistente Marjon Vermeulen voor en gaf de aanwezigen een inkijk in het verhaal. Hij maakte vervolgens de rolverdeling bekend, waarbij opvallend veel topamateurs uit de Bergse theaterwereld hun opwachting maken. Mensen zoals Paul Hermans, Jan Dua, Eric Elich, Rob Boas, Ward Warmoeskerken, Richard de Koning, Pieter-Bas de Jonge en Tom van den Berg, met in hun kielzog nog tientallen bekende en minder bekende talenten, maken de productie groots. De meest prominente rollen zijn voor Shakespeare door Emiel Wilbrink en voor Viola de Lesseps door Karen Albers. 

 

Het publiek zal van zeer dichtbij getuige kunnen zijn van hun acteerprestaties en op momenten hier ook mogelijk zelf bij betrokken worden. Muzikaal wordt de productie vormgegeven door Rob van den Aarsen. Hij heeft speciaal voor deze voorstelling een aantal kenmerkende stukken gecomponeerd en gaf begeesterd een korte uitleg over de muziek en de te gebruiken instrumenten. Ria Weijts en de medewerkers van HIK zullen wederom de historische kledij verzorgen.

 

Decorbouw, onder leiding van Ferd Quik, staat garant voor een fantastisch decor, ontworpen door Kees Warmoeskerken. Ferd vertelde in zijn kenmerkende eigen Bergse stijl hoe het decor tot stand komt en wat er gedaan wordt om het geheel niet alleen schitterend en functioneel te maken, maar waarbij ook de veiligheidseisen zeer in acht zullen worden genomen.

 

Na afloop trok het gezelschap naar ’t Zwijnshoofd, waar onder genot van een drankje en hapje de scripts werden uitgedeeld.

De Vierschaar staat voor een fantastische uitdaging en ziet met spanning uit naar de zomer van 2017.