Op zondag 13 november kan publiek genieten van tuba en contrabas in d’Engelenburgh in Fijnaart.

 

Marion en Gert Petersen brengen een onalledaags programma dat zal boeien tot de laatste noot. Tuba mirum spargens sonum - De bazuin verspreidt wonderlijke klanken. Aan deze eerste regel van het tweede vers van het “Dies Irae” uit de 9e eeuw is de naam ontleend. Marion en Gert Petersen, tuba en contrabas, brengen een fascinerend programma. De tuba en de contrabas vormen een uitzonderlijke combinatie met een bijna orkestraal effect. Een bijzonder concert van oude muziek op een modern instrument. 

Het ensemble ‘Tuba Mirum’ komt voort uit EnsembLeChatNoir. Voor deze unieke combinatie, tuba en contrabas, is een apart programma samengesteld onder de titel ‘Il Mistero della Vita’. De première vindt plaats in d'Engelenburgh, Fijnaart op 13 november 2016. 

De middag begint met het gregoriaanse ‘Dies irae’ uit de 9e eeuw, aansluitend passeren de zevendelige suite ‘La Forza del Destino’ (de kracht van het lot) van Gert Petersen, geïnspireerd door Guiseppe Verdi, de ‘Missa de Angelis’ (Mis van de Engelen) uit de 13e eeuw en de interessante tegenstelling tot een reeks tweestemmige delen uit ‘Mikrokosmos’ van Béla Bartók die samengevoegd zijn met deeltjes uit ‘Das Notenbüchlein’ van Anna Magdalena Bach. Het programma eindigt met ‘La Destinazione’ (De Bestemming) van Gert Petersen en een andante van J.S. Bach.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 13 november begint om 14.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief koffie met wat lekkers. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.