Zijn naam is Armand Hillaert en ook hij is één van de schrijvers die zaterdagmorgen 12 november tussen 10:00 uur en 12:00 uur te vinden zal zijn in de Bibliotheek te Baarle Nassau, Pastoor Katerstraat 5 – 7.

 

 

Deze ochtend zullen een aantal schrijvers uit Senegal, België en Nederland acte de présence geven waarbij boeken gesigneerd worden, het publiek de ruimte krijgt om vragen te stellen en waarbij tevens enkele kunstenaars aanwezig zijn om het publiek te verrassen met hun werk. 

In een stel artikelen zullen we de komende weken de schrijvers aan U voorstellen aan de hand van een aantal vragen. We hopen Uw interesse te wekken opdat U ook 12 november aanwezig bent op deze speciale ochtend.

Vraag 1: Wie ben je en waar ben je woonachtig?

Antwoordt: Ik ben Armand en woon in Aarschot, Vlaams Brabant.

 

Vraag 2: Hoe zou je je jeugd omschrijven.

Antwoordt: Mijn jeugd was heel bewogen door de veelvuldige verplaatsingen die we hebben afgelegd. Na de tweede wereldoorlog was het zoeken in de maatschappij naar de beste baan in een nieuwe samenleving. Ik had geen vaste vrienden en geen vaste stek buiten de vakanties bij mijn grootouders in Tongeren, Limburg. Ik moest me steeds aanpassen en mijn weg zoeken in weeral een nieuwe buurt, school, vereniging.

 

Vraag 3: Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

Antwoordt: Ik wilde ook wel mijn verhaal kwijt aan iemand, mijn wensen, mijn dromen, mijn angsten, mijn gevoelens, maar ik werd overal als vreemde aanzien in Brabant met mijn Limburgse roots en accent. Als hsp voel je dan ook nog anders, bekijken de mensen je dan nog anders en keer je in jezelf en dan schreef ik maar alles op en smeet het weer weg, en opnieuw en opnieuw. Schrijven was een manier van leven, maar het uitbrengen kwam er maar niet van tot nu.

 

Vraag 4: Welke kant van jou persoonlijk komt terug in je schrijven?

Antwoordt: Mijn liefde voor de mensen, hun verhalen, hun emoties, hun verdriet, hun vreugde. De liefde voor andere mensen, dieren en natuur. De liefde voor het leven. 

 

Vraag 5: Waar ben je het meeste trots op?

Antwoordt: Ik ben trots op de liefde die ik aan mijn kinderen kan geven, mijn familie, mijn vrienden, mijn buren, mijn medemensen. Door mijn boeken, mijn daden, mijn gedachten?

 

Vraag 6: Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Antwoordt: Mijn droom is altijd geweest om iets heel positiefs te betekenen voor anderen zonder daarvoor noodzakelijkerwijze iets terug te krijgen.

 

Vraag 7: Wat is je website waar mensen iets meer van je kunnen lezen / zien?

 

Antwoordt: Als je mijn naam googelt kom mijn website, Facebookpagina's en wat volgt wel tegen.