Vrijdagmiddag om 17:30 uur had Stichting De Vierschaar groot nieuws: ze presenteerden het nieuwe stuk dat in 2017 gebracht wordt: 'Shakespeare verliefd'.

 

Dus de Krabbenfoor was niet het enige hoogtepunt op vrijdag want als De Vierschaar met nieuws komt kijken de liefhebbers al halsreikend uit; is er een nieuw stuk in aantocht? In dit geval kunnen we volmondig 'ja' zeggen want met 'Shakespeare verliefd' staat er weer een klapstuk op stapel.  Aan Arthur van Broekhoven de schone doch ook zware taak om deze productie weer tot in de puntjes te regisseren. 

Dit is wat de Vierschaar zelf over het stuk schrijft:

"Shakespeare verliefd” gaat over William Shakespeare. Shakespeare kampt met een gebrek aan inspiratie, omdat hij geen echte muze heeft. Er wordt echter van hem verwacht dat hij een komedie schrijft. Dus schrijft Shakespeare “Romeo en Ethel, de dochter van de piraat” een komedie. Er worden audities gehouden en diverse acteurs melden zich. Ook ene Thomas Kent meldt zich, een jonge acteur met veel talent. Shakespeare is diep onder de indruk en biedt Kent de rol aan van Romeo. Maar Kent is eigenlijk geen man, maar Viola de Lesseps een jonge, maar rijke dame, die met Lord Wessex gaat trouwen. Viola is idolaat van het toneel en het werk van Shakespeare. Ze wil graag het toneel op, maar dat is onmogelijk. In de tijd van Elizabeth I was het vrouwen verboden te acteren op het toneel. De vrouwenrollen werden door mannen gespeeld. Als Shakespeare erachter komt dat Thomas Kent in werkelijkheid Viola in travestie is, wordt hij verliefd. Viola en Shakespeare raken verstrikt in een verboden liefde, die Shakespeare de inspiratie geeft voor het schrijven van “Romeo en Julia”.

Het nieuwe openluchtspektakel zal gespeeld worden op de binnenplaats van het Markiezenhof voorafgaand en tijdens de Krabbenfoor 2017. De Stichting gaat hiertoe in samenwerking met Sterck. Al tijdens de Winterfoor zal de kaartverkoop beginnen. 

De presentatie aan de poort van het Markiezenhof werd gesierd door louter trotse gezichten. Met trots keken Jean-Pierre Stander van Sterck en Marco Duijvelaar van Stichting De Vierschaar naar het nieuwe fraaie aanplakbiljet. De verwachtingen zijn nu al hoog. We houden jullie op de hoogte.