Op zondag 11 september a.s. zal in den Enghel in Bergen op Zoom voor de 4e keer een Big Band Festival  worden gehouden.

 

De organisatie hiervan is wederom in handen van Ingrid van der Meeren ( De Last Dollar Bigband, René Reijpert en Donald Beck ( beiden van Bill Bounders Orchestra) die hiervoor de koppen bij elkaar hebben gestoken en weer een geweldig programma in elkaar hebben weten te zetten. Dit alles in samenwerking met Dansschool Brouwersgast die een bijzondere toevoeging aan deze middag zal verzorgen.

De deelnemende bigbands zijn:

1.      Bill Bounders Orchestra,

2.      De Last Dollar Bigband

3.      Mid West Bigband

4.      Start spreading the News

 

Elke bigband zal zich gedurende 45 minuten van zijn beste kant laten zien en horen. Het repertoire bestaat uit swingmuziek uit de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw zoals die van Benny Goodman, Count Basie en Glenn Miller. Ook zal de muziek van Duke Ellington en van vele anderen zoals van James Brown, Aretha Franklin, Frank Sinatra en vele anderen ten gehore worden gebracht.

Dansschool Brouwersgast uit Steenbergen zal tussendoor workshops organiseren om verschillende dansstijlen zoals jive, lindyhop, boogie-woogie te demonstreren en bezoekers van dit festival te enthousiasmeren ook de dansvloer op te gaan. Deelnemers aan deze workshops kunnen een gratis tegoed bon naar keuze in ontvangst nemen; óf voor een gratis dansles óf voor het bijwonen van en/of eenmalig meespelen met een bigband-repetitie (zie info op tegoedbon). Als de volgende band dan begint te spelen kan er uiteraard door de aanwezigen gedanst worden om het geleerde in de praktijk te brengen. Danst u graag? Kom dan zeker naar deze middag want behalve de gratis workshop is er een ruime dansvloer om helemaal “los” te gaan!

Daarnaast zullen er standjes zijn van o.a. Ruud de Kort van bijruud.nl zijn om advies te geven m.b.t. onderhoud en reparatie van blaasinstrumenten, en van Dansschool Brouwersgast.

Mede door sponsoring van de Stoelemat, Ricoh en vele andere winkeliers en bedrijven uit Bergen op Zoom en Halsteren zijn wij in staat deze gevarieerde muzikale middag gratis aan te bieden.

 

Aanvang 13:00 uur.

Einde 17.30 uur.

Gratis entree