Verzamelclub ´t Veldteke bestaat 3 x 11 jaar. Op 13 april 1983 was de eerste openbare bijeenkomst.

 

Op zaterdag 7 mei, 33 jaar later, presenteert ’t Veldteke het jubileumgeschenk: een heus Bonneboekske. Bij elke vastenavendvierder gaan jaarlijks heel wat Leut-Neut Bonnen door de handen. Veelal wordt een bon apart gelegd. In het fraai vormgegeven Bonneboekske berg je die Leut-Neut Bonnen handig op.

’t Veldteke stelt met het Bonneboekske het bekende betaalmiddel van de vastenavend centraal. In 1979 is de Leut-Neut Bon geïntroduceerd bij een brede groep cafés. Vijf kasteleins hebben dan drie jaar geëxperimenteerd met een consumptiebon waarmee bij elkaar kan worden betaald. Sinds 1984 wordt de Leut-Neut Bon in kleur uitgevoerd. Mirjam Drenth verzorgt al sinds 1998 het ontwerp. Zij heeft ook het Bonneboekske vormgegeven.

’t Veldteke is vooral bekend van de jaarlijkse Vastenavendbeurs, die op de dag van het Neuzebal wordt gehouden. Het is voor de verzamelaar het moment van het jaar om de verzameling aan te vullen. Maar het is ook een ideaal moment om vastenavendmateriaal aan te bieden dat bijvoorbeeld bij een zolderopruiming tevoorschijn is gekomen. In de loop der jaren is bij de leden van ’t Veldteke heel wat kennis over de vastenavend en het vastenavendmateriaal vergaard.

Op zaterdag 7 mei vindt de presentatie van het Bonneboekske plaats. Vanaf 14.00 uur is de inloop in Café Krijnen. Iedereen is van harte welkom. Om 15.00 uur start het programma met verhalen over de Leut-Neut Bon door Henk Franken en Mirjam Drenth. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan Wally Sep, de beschermheer van ’t Veldteke. Vanaf 17.00 uur is er feestje voor de leden van ’t Veldteke. ’t Veldteke geeft op 7 mei een speciale Leut-Neut Bon uit die alleen die dag geldig is in Café Krijnen.

Het Bonneboekske is vanaf 7 mei verkrijgbaar voor € 11,00. Het is te koop bij Rookshop de Schelde, Bergse Dumphal, Dietvorst Feestartikelen, Café Krijnen, Het Provoosthuis en Don Camillo Bar. Het is ook te koop bij ’t Veldteke via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bestellingen binnen de gemeente Bergen op Zoom worden gratis thuisbezorgd.