Gelijk na de Dodenherdenking krijgt iedereen de kans gratis een voorstelling in De Maagd te bezoeken die aansluit bij het thema van herdenken en vieren.

 

‘Op Weg Naar … ‘ wordt op 4 mei om 21:00 uur op het Maagdpodium gebracht door cursisten van de CKB afdelingen Theater, Muziek en Dans, aanvang 21:00. Deze verrassende voorstelling is voor jong en oud en je hebt hiervoor geen kaartje nodig. Zie ook www.demaagd.nl

 
Zijn we niet allemaal op weg naar vrijheid, de dood, veiligheid, een schone wereld, geborgenheid, een ideale wereld, naar verdraagzaamheid … ?
Herdenken en vieren met theater, dans en muziek: dat is wat de CKB cursisten graag met het publiek delen op 4 mei 21:00 in De Maagd. Ze brengen een korte voorstelling rondom het thema ‘Op Weg Naar …’ (vrijheid en geborgenheid), in de breedste zin van het woord. Want niet alleen nu maar al zo vaak hebben mensen een veilig heenkomen moeten zoeken om zich veilig en geborgen te voelen. Dit alles wordt verbeeld in een pakkende theaterproductie met serieuze momenten, maar ook  met humor. Het publiek kan genieten van een afwisselende mix van toneel, videopresentaties, klassieke – en moderne dans en live muziek op piano, viool, melodisch slagwerk en van het CKB klarinetensemble. Ook het CKB Kinderkoor maakt deel uit van het programma. Al deze cursisten hebben grote inzet en ambitie en ze hopen over niet te lange tijd deel uit te mogen maken van het rijke theater- en muziekleven in Bergen op Zoom.

 


Aansluitend op Dodenherdenking
Woensdag 4 mei om 20:00 uur worden de gevallenen door oorlogsgeweld herdacht tijdens de Dodenherdenking. Deze plechtigheid vindt traditiegetrouw plaats in de Thaliatuin achter de Gertrudiskerk. Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom biedt de aanwezigen de gelegenheid om na afloop van deze herdenking een kopje koffie te drinken in de foyer van De Maagd. En net als vorig jaar krijgen ze ook een theatervoorstelling aangeboden. Rond 21:00 uur begint de nieuwe CKB productie: ‘Op Weg Naar …’. De toegang is gratis en iedereen is welkom.